fbpx

Tuja illóolaj: Fedezd fel rejtett titkait a természet eme erőteljes ajándékának

Minőségi illóolajok

Updated on:

Hunyd le a szemed, érezd a csendet, majd nyisd meg a Tuja illóolaj üvegcsét … és hirtelen megérint a természet maga. Az illata átjárja a helyiséget, fenyőerdőre, frissességre emlékeztet. Egy pillanat alatt ott vagy a természetben, ahol a tuja fák magasra törnek az ég felé és érzékien átölel az élet mindig megújuló zsongása. Gyere velem és elkalauzollak téged a Thuja occidentalis, azaz az észak-amerikai tuja illóolajának világába.

A Tuja illóolaj történelme

Az észak-amerikai tuja, vagy Thuja occidentalis, olyan fafajta, amely Észak-Amerika északkeleti részén, a Nagy-tavaktól keletre őshonos. Az őslakos amerikai népek évszázadokon keresztül használták ezt a növényt különfélék célokra. Ezt az illóolajat a növény leveleiből vonják ki, gőzdesztillációs eljárással.

Egy hagyomány szerint, az őslakos népek a tuja fáját „élet fájaként” tisztelték, annak gyógyító és spirituális tulajdonságai miatt. Számos betegség gyógyítására használták, így a tuja neve összeforrt az életerővel és az egészséggel.

A Tuja fájával kapcsolatban számos legenda is létezik.

Az egyik legenda szerint a Tuja fa az örökkévalóság fája. Abban hittek, hogy a Tuja fák olyan hosszú ideig élnek, hogy képesek átélni a világ végét is.

Egy másik legenda szerint a Tuja fa a halál fája. Azt tartották, hogy a Tuja fák alatt nyugszanak a halottak lelkei.

A Tuja fák mindig is fontos szerepet játszottak a különböző kultúrákban. A Tuja fákat gyakran használták vallási szertartásokhoz, és sok kultúrában az élet és az örökkévalóság szimbólumai.

A Tuja illóolaj illata

A Tuja illóolaj illata valóban egyedi. Friss, fenyős, kissé édes, és talán egy árnyalatnyi borsos jegyet is felfedezhetsz benne. Az illata a természet közelségét idézi, egy olyan erdőt, ahol a tuja fák között sétálva a friss levegő járja át tüdődet. Egy illat, amely azonnal otthonosságot és nyugalmat teremt.

A Tuja illóolaj használatának pozitív hatásai

A Tuja illóolajnak számos pozitív hatása van, amelyek a hagyományos használatból erednek. Ez az olaj nemcsak a ház körüli teendőkben hasznos, hanem az egészségügyben is számos alkalmazása van.

  • Az orvosi kutatások szerint a Tuja illóolaj antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a baktériumok, gombák és vírusok ellen.
  • A tuja illóolajat bőrápolásban is használják, mivel segíthet a bőr tisztán tartásában és az egészséges megjelenés fenntartásában.
  • Azt is találták, hogy a tuja illóolaj enyhítheti a fájdalmat és a gyulladást, ami a mozgásszervi problémákkal küzdők számára lehet hasznos.

Most, hogy megismerted a Tuja illóolaj lenyűgöző történetét és jótékony hatásait, nem érzed, hogy ez az illóolaj hiányzik az életedből?
Ne várj tovább, légy része ennek az ősi történetnek, amely egészen a természet mélyéről származik. Tudd meg, hogyan támogathatja a Tuja illóolaj az életedet és az egészségedet!
Tuja illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

Források:
PubMed, WebMD és az Essential Oil University, National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH), University of Maryland Medical Center (UMMC), Mayo Clinic, Harvard Health Publishing.
The Encyclopedia of Essential Oils by Valerie Ann Worwood, The Complete Book of Essential Oils by David Stewart, The Essential Oils Book by Robert Tisserand and Rodney Young

Figyelmeztetés: abortív, idegméreg. Rövid ideig, lokálisan alkalmazható. Várandósok, és 2 év alatti kisgyermekek számára a használata nem ajánlott.
Fontos megjegyezni, hogy a Tuja illóolajat és a Tuja fát nem szabad orvosi tanács nélkül használni. Ha bármilyen egészségügyi gondod van és emiatt kérdéseid vannak a Tuja illóolaj használatáról, akkor fordulj az orvosodhoz.


TUJA – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT THUJA / THUJA OCCIDENTALIS

A Tuja illóolaját, az akár 20 méter magasra is megnövő, kúpos koronájú népszerű tűlevelűből nyerik. A világoszöld, különleges formájú és egyedi aromájú leveleivel meghatározó növénye a kerteknek.

Az illóolaj kissé sárgás színű, száraz, fás illattal és kámforos háttérrel. Alkalmazása általában jól ismert az egészségfejlesztés és a gyógyszeripar területén.

A Tuja illóolaja gyógyító tulajdonságokkal is bír. Nagyon erős nyákoldó, köptető hatásúHámosító, fertőzést gátló, és kiváló immunerősítő is.

Figyelmeztetés: abortív, idegméreg. Rövid ideig, lokálisan alkalmazható. Várandósok, és 2 év alatti kisgyermekek számára a használata nem ajánlott.


error: Content is protected !!