fbpx

Egynyári üröm illóolaj: Illatfelhője egy misztikus világ csodálatos birodalmába vezet, ahol ősi gyógymódokat fedezhetünk fel

Minőségi illóolajok

Updated on:

Amint megnyitod az Egynyári üröm illóolaj palackját, azonnal terjedni kezd a levegőben az édeskés, fűszeres illat. Hirtelen mintha egy régi kínai gyógynövénykertben lennél, ahol a gondosan ápolt üröm növények között sétálsz. Merülj el velem az Artemisia annua, azaz az Egynyári üröm illóolajának lenyűgöző világában!

Az Egynyári üröm illóolaj történelme

Az Egynyári üröm, vagy Artemisia annua, Ázsiában őshonos, de mára már szerte a világban termesztik. Az egynyári ürömöt először a hagyományos kínai orvoslásban használták, ahol „qing hao„-nak nevezték. Az ősi Kínában az Artemisia annua leveleit és virágait használták a maláriára való gyógyításra.

A régi írások szerint egy kínai orvos, akit Ge Hongnak hívtak, fedezte fel az Artemisia annua gyógyító tulajdonságait a 3. században. Ge Hong egy orvosi könyvet is írt, amelyben leírta az Artemisia annua használatát a maláriára való gyógyításban.

Az olajat a növény leveleiből és virágaiból vonják ki gőzdesztillációval.

A kínai mítoszokban is szerepel egy történet (lehet, hogy az előbbi alapján), miszerint egy császár, aki gyógyító is volt, felfedezte az Egynyári üröm gyógyhatásait, és azóta a növény gyógyerővel van felruházva. A kínai orvoslásban az üröm a moxa kezelések fontos kelléke.

A 14. századi Angliában a gonosz szellemek elleni védelem miatt hordták maguknál.

Az üröm hatásairól jelentős tanulmányt adott ki több neves magazin, közöttük a Life Sciences folyóirat.

Az Egynyári üröm illóolaj illata

Az Egynyári üröm illóolajának illata fűszeres, édeskés, kissé kamillára emlékeztető. Nyugtató, békés hangulatot áraszt, mintha egy nyugodt, csillagos éjszakán sétálnál egy üröm növényekkel teli kertben.

Az Egynyári üröm illóolaj használatának pozitív hatásai

Az Egynyári üröm illóolajnak számos jótékony hatása van, amelyek a hagyományos orvoslásban való hosszú használatából erednek.

Egyes kutatások szerint az Egynyári üröm illóolaj erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a baktériumok, gombák és paraziták ellen.
Az olajat gyakran alkalmazzák a bőr egészségének javítására, mivel segít a bőr megnyugtatásában és revitalizálásában.

Az Egynyári üröm illóolajat gyulladáscsökkentőként is használják, ami a krónikus betegségekben szenvedők számára lehet hasznos.

Az üröm esszenciális olaj támogatja a normális béltevékenységet, valamint megtisztítja a szervezetet.

Pszichikai szinten segít felszabadítani olyan érzéseket, mint pl. az öröm vagy a szomorúság. Jótékony hatással van a koncentrációra és segít legyőzni a fáradtságot és az ernyedtséget. Ezen hatása miatt kitűnő kiegészítője a tanulási időszakoknak.

Nagyra értékelt olaj az Afrodiziákum hatása miatt.

Az üröm esszenciális olaj diffúzorban használva remekül elnyeli a szagokat és frissíti a levegőt.

Hogyan érzed most magad, miután bepillanthattál az Egynyári üröm illóolaj lenyűgöző világába? Ne várj tovább! Lépj be te is ebbe az ősi tudás birtokába, és tapasztald meg, hogyan támogathatja ez az olaj az egészségedet és jól-létedet. Az Egynyári üröm illóolaj varázslatos ereje már vár, hogy felfedezd!
Egynyári üröm illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

Figyelmeztetés: Thujon tartalma miatt nem szabad hosszú ideig használni. Terhesség és szoptatás ideje alatt használata tilos. Mindig konzultálj orvossal, mielőtt új terméket próbálnál ki, különösen ha bármilyen egészségügyi állapotban szenvedsz.

Az információk forrása a PubMed, WebMD és az Essential Oil University.


ÜRÖM – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT WORMWOOD / ARTEMISIA ANNUA

Az üröm esszencia kellemes, kissé a cickafarkra emlékeztető, terápiás növényi illattal rendelkezik.

Az üröm esszenciális olaj támogatja a normális béltevékenységet, valamint megtisztítja a szervezetet.

Pszichikai szinten segít felszabadítani olyan érzéseket, mint pl. az öröm vagy a szomorúság. Jótékony hatással van a koncentrációra és segít legyőzni a fáradtságot és az ernyedtséget. Ezen hatása miatt kitűnő kiegészítője a tanulási időszakoknak. Nagyra értékelt olaj az Afrodiziákum hatása miatt.

Az üröm esszenciális olaj diffúzorban használva remekül elnyeli a szagokat és frissíti a levegőt.


error: Content is protected !!