fbpx

Tömjén illóolaj: Utazz a múltba, egy ősi titok nyomában, ami több ezer éves múltra tekint vissza

Minőségi illóolajok

Updated on:

Tömjén illóolaj – Megnyitod a palackot és beleszagolsz … Egyszerre, mintha az idő visszafordulna, átjár egy ősi, misztikus illat. Hirtelen a problémák elhalványulnak, a zajos világ elcsendesül, és úgy érzed, mintha egy pillanatra visszautaznál az időben, egy olyan helyre, ahol az emberek még szoros kapcsolatban éltek a természettel. Üdvözöllek hát a Tömjén illóolaj világában, ahol a múlt és a jelen összefonódik!

A Tömjén illóolaj történelme

A tömjén, vagy más néven Boswellia, az emberiség hajnalán, már az ókorban is ismert és használt illóolaj volt. Legrégebbi írásos bizonyítékok az i.e. 3. évezredből származnak. A tömjént az ókori egyiptomiak, a görögök, a rómaiak és a kínaiak is használták. A tömjént gyakran használták füstölőkben, hogy kellemes illatokat teremtsenek, és az ókori egyiptomiak is használták mumifikálási eljárásuk során. A tömjént már az ókorban is használták gyógyászati ​​és rituális célokra.

A tömjént említik a Bibliában, és a három bölcs ember (Három Királyok), akik Jézus születéséhez érkeztek, tömjénnel is megajándékozták őt. A bibliai hagyomány szerint a három király (Gáspár, Menyhért és Boldizsár), akik Betlehembe mentek, hogy imádják Jézust, aranyat, tömjént és mirhát vittek. Az arany a királyság szimbóluma volt, a tömjén a istenség szimbóluma volt, a mirha pedig a halál szimbóluma volt (mert gyakran használták a mumifikálási eljárásokban).

A tömjént a hinduizmusban, a buddhizmusban és az iszlámban is használják. A hinduizmusban a tömjént a szent tűz áldozásának egyik összetevőjeként használják. A buddhizmusban a tömjént a meditáció során használják, hogy segítsen elérni a békét és a nyugalmat. Az iszlámban a tömjént a mecsetekben használják a ima során.

A tömjént a nyugati kultúrában is használták. A tömjént gyakran használták füstölőkben, hogy kellemes illatokat teremtsenek. A tömjént a parfümök és kozmetikumok előállításához is használták.

A tömjént számos betegség kezelésére használják, beleértve az ízületi gyulladást, a gyomorpanaszokat és a légúti megbetegedéseket. A tömjént a rák kezelésére is használják, de erre nincs tudományos bizonyíték.

A tömjén egy értékes gyógynövény, amelyet már az ókorban is használtak. A tömjénnek számos gyógyászati ​​tulajdonsága van, és számos különböző kultúrában használják.

A tömjén illóolajat a Boswellia nemzetségbe tartozó fák gyantájából készítik. A gyantát a fák kérgéből nyerik, majd hagyják, hogy megszáradjon. A száraz gyantát ezután összetörik és gőzdesztillációval nyerik ki az illóolajat. A tömjén illóolaj egy világossárga vagy barna folyadék, amelyet gyakran használnak parfümökben és kozmetikumokban.

A tömjén az Arab-félsziget és Szomália száraz, hegyes vidékein őshonos, ahol a Boswellia fákat ma is termesztik. A Boswellia egy növénynemzetség, amely több mint 25 fajt tartalmaz. A Boswellia fák Dél- és Közép-Ázsiában, Észak-Afrikában és Ázsia nyugati részén őshonosak. A Boswellia fák gyantáját használják tömjénként, amely egy értékes gyógynövény.
A tömjén illóolajat a Boswellia nemzetségba tartozó fákból, például a BOSWELLIA SACRA, BOSWELLIA SERRATA, BOSWELLIA CARTERII és BOSWELLIA FREREANA fák gyantájából nyerik.

A Boswellia név a szanszkrit „boswell” szóból származik, ami „füstölni” jelent. Ezt a nevet azért kapta a növény, mert a gyantáját gyakran használják füstölőkben.

A Tömjén illóolaj illata

A tömjén illóolajának illata egyedülálló, mely a történelemkönyvekből és a szertartásokból egyaránt ismerős lehet. Az illatjegyek sokak számára hozzák magukkal a misztikus ókort, a hagyományokat és a spirituális kapcsolatot a természettel, miközben melegséggel és nyugalommal töltik el a szobát.

A tömjén illóolaj illatát gyakran gyantásnak, fűszeresnek és fásnak írják le. Az illat intenzív és tartós, és gyakran használják aromaterápia céljából. A tömjén illóolajat számos különböző betegség kezelésére is használják, beleértve az ízületi gyulladást, a légúti megbetegedéseket és a bőrproblémákat.

Íme néhány szó, amellyel leírnám a tömjén illóolaj illatát:
gyantás – fűszeres – fás – intenzív – tartós – nyugtató – frissítő – tisztító – gyógyító

A tömjén illóolaj illatát általában kellemesnek és nyugtatónak tartják. Gyakran használják aromaterápia céljából, mivel segíthet kikapcsolni és ellazulni. A tömjén illóolajat számos különböző betegség kezelésére is használják, beleértve az ízületi gyulladást, a légúti megbetegedéseket és a bőrproblémákat.

A Tömjén illóolaj használatának pozitív hatásai

A tömjén illóolajnak számos pozitív hatása van, amelyek már évezredek óta ismertek és alkalmazottak. Ez az olaj nem csak a szertartásokhoz és meditációhoz nyújt támogatást, hanem az egészség szempontjából is fontos szerepet játszik.

  • Az orvosi kutatások szerint a tömjén illóolaj segíthet a gyulladásos állapotok enyhítésében és az immunrendszer támogatásában.
  • Egyes kutatások szerint nyugtató hatással is rendelkezik, így a stressz és a szorongás csökkentésére is használható.
  • A tömjén illóolajat a bőrápolásban is használják, mivel támogatja a bőr egészségét és fiatalos megjelenését.

A tömjénfa olaj enyhe tonizáló hatású. Pszichológiai értelemben mélyen jótékony hatású, harmonizálja az életenergiát, így kiváló támasz lehet a stresszes pillanatokban, a belső feszültség esetén.

Balzsamos illata gyengéd ellazulást is hoz és elősegíti a koncentrációt, így a tömjén illóolaj ideális segédeszköz a meditációhoz, elmélkedéshez és imádkozáshoz.

Lelki és pszichikai szinten egyaránt nagyon hatásos. Alkalmazható nyugtalanság, félelem, zavartság, depresszió, esetén. Segít nyugalmat, megnyugvást találni és segít fokozni az összpontosítási képességet. Segíti az intellektus megtisztulását. Ezért különösen ideális kiegészítő a meditáció, összpontosítás és imádság idejében.

Ha bármikor úgy érzi, hogy túlságosan megterhelik a világ gondjai, esetleg nem tud szabadulni a múlt árnyaitól, engedje meg a Tömjén esszenciális olajnak, hogy irányítsa gondolatait a lelki tudatosság felé, hogy segíthessen felszabadítani Önt a nehéz gondolatoktól.

Te is szeretnél részt venni ebben a csodálatos utazásban, amit a Tömjén illóolaj kínál?
Ne várj tovább, és engedd, hogy ez az ősi, misztikus illatú olaj elvarázsoljon, miközben támogatja a tested, a lelked és az elméd egészségét.
Emeld fel életedet a Tömjén illóolaj erejével, és légy részese annak a hagyománynak, ami több ezer éve tart és ma is él!
Tömjén illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj

Megjegyzés: Ezek az információk a PubMed, WebMD és az Essential Oil University forrásokból származnak. Mindig konzultálj orvossal, mielőtt új terméket próbálnál ki, különösen ha bármilyen egészségügyi állapotban szenvedsz.


TÖMJÉN (BOSWELLIA SACRA) – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT FRANKINCENSE/ BOSWELLIA SACRA
Arab tömjénfa

TÖMJÉN (BOSWELLIA SERRATA) – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT FRANKINCENSE SERRATA / BOSWELLIA SERRATA
Görögországbeli tömjénfa


TÖMJÉN (BOSWELLIA CARTERII) – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT FRANKINCENSE / BOSWELLIA CARTERII
Marokkói tömjénfa

TÖMJÉN (BOSWELLIA FREREANA) – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT FRANKINCENSE / BOSWELLIA FREREANA
Különleges tömjén Szomáliából


error: Content is protected !!