fbpx

Mirha illóolaj: Egy szakrális illat, ami átölel az ókori idők szent rítusaival

Minőségi illóolajok

Updated on:

A mai blogbejegyzésben egy olyan illóolajjal ismerkedünk meg, ami az ókorban kezdte hódító útját, és máig töretlenül hódít: a Mirha illóolajjal. Az ókori Egyiptomtól a modern aromaterápiás praxisokig, ez az olaj egyszerre ősi és friss, gyógyító és inspiráló. De mi teszi a mirha illóolajat ennyire különlegessé? Nézzük meg együtt!

A Mirha illóolaj története

A Közel-Keleten és a Földközi-tenger partvidékén a mirrha gyantákat legalább négyezer éve használják. Ez volt az egyik első aromaanyag, amelyet gazdag és hosszantartó illatáért ismertek el. Gyakran emlegetik az ókori szövegekben, például az Ószövetségben és az ókori egyiptomi írásokban. A Bibliában is említik, mint egy értékes árut, amelyet a bölcsek ajándékoztak Jézusnak.


A mirha gyanta a Commiphora myrrha fájából származik, amely őshonos Északkelet-Afrikában és a Közel-Keleten. A Mirha illóolajat gőzdesztillációval állítják elő fájának gyantájából. Az ókorban a mirhát gyakran használták balzsamként és fájdalomcsillapítóként, valamint a szent rítusok és a mumifikálás részeként is. A Mirha illóolajat a halottak balzsamozására is használták, hogy megőrizzék a testet a bomlástól.

A Mirha illóolajat a Commiphora myrrha nevű fa gyantájából nyerik. A fa Észak-Afrikában, Szudánban, Etiópiában és Jemenben őshonos. A mirha gyantát gyűjtik, és gőzdesztillálják. Az illóolaj egy aranysárga folyadék, amelyet a tömjén illata jellemez. Szakrális illóolaj, mely erőteljes relaxáló hatással bír. 

A mirha illóolaj illata

A Mirha illóolaj illata igen jellegzetes: fűszeres, kissé fás, balzsamikus jegyekkel, egy csipetnyi édes és balzsamos alaphanggal. Egyesek szerint az illatában a történelem, a szentség és a mély spiritualitás keveredik.

A Mirha illóolaj pozitív hatásai

A Mirha illóolaj számos jótékony hatást nyújt. Gyógyászati alkalmazásai között szerepel a sebgyógyulás elősegítése, a gyulladások csökkentése és a fájdalom enyhítése. Ezenkívül antibakteriális tulajdonságai miatt gyakran használják bőrápoló termékekben. Az aromaterápiában a mirha illóolajat gyakran használják stressz, szorongás és depresszió kezelésére, mivel nyugtató és földelő hatása van. A mirha illóolaj emellett segít az immunrendszer erősítésében és a légzőrendszer egészségének megőrzésében.

  • A bőr ápolása: A mirha illóolaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas a bőr gyulladásának és fertőzésének kezelésére.
  • A légúti megbetegedések kezelése: A mirha illóolaj segíthet a köhögés, a torokfájás és az orrdugulás enyhítésében.
  • A stressz és az idegesség csökkentése: A mirha illóolaj nyugtató és stresszoldó hatású.
  • A sebek gyógyítása: A mirha illóolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas a sebek fertőzésének megelőzéséhez és a gyógyulás felgyorsításához.

Megyjegyzés:
A Mirha illóolaj biztonságos és hatékony, de fontos, hogy mindig hígítva használd. Külsőleg alkalmazva irritálhatja a bőrt, ezért fontos, hogy teszteljük, mielőtt nagyobb területen használnánk. Terhes és szoptató nők, valamint kisgyermekek számára nem ajánlott.

Kedves Olvasó, remélem, hogy ez a blogbejegyzés segített felfedezni a mirha illóolaj különleges világát.

Próbáld ki te is ezt a csodálatos Mirha illóolajat, és tapasztald meg, hogyan tudja megváltoztatni a mindennapjaidat!
Az ősi gyógyító erő mindig kéznél van egy csepp mirha illóolaj formájában.
Mirha illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

Források:

  • Ali, B.H., et al., 2008. Some biological properties of Commiphora myrrha, a review. Journal of Ethnopharmacology.
  • Al-Harbi, M.M., et al., 1997. Gastric antiulcer and cytoprotective effect of Commiphora molmol in rats. Journal of Ethnopharmacology.

MIRHA – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT MYRRH / COMMIPHORA MYRRHA

A mirha illóolaja gyantás, balzsamos, finoman kámforos, gazdag aromájával nagy mértékben befolyásolhatja a pszichét. A nagyszerű és felemelő érzésű békességet és béke érzését segítheti elő.

A mirha illóolaj gyengéden megnyugtatja és nagy békességet hoz. Az illata édes, gyantás és földes karakterű. Éppen ezért ez az egyik legjobb hatású esszenciális illóolaj a félelmek, a mentális zavarok és a nyugtalan gondolatok csillapítása szempontjából. Kompenzáló, tisztító és „földelő“ hatással van az értelemre. A mirrhából származó illóolaj alkalmazható meditációhoz is.


OPOPONAX – Édes Mirha 100% TISZTA, TERMÉSZETES ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT OPOPONAX / COMMIPHORA ERYTHRAEA

Az opoponax illata hasonlít a mirrha illóolaj illatához, de annál édesebb, és több benne a természetes nyers aroma.

A Mirha illóolaj gyengéden megnyugtatja és nagy békességet hoz. Az illata édes, gyantás és földes karakterű. Éppen ezért ez az egyik legjobb hatású esszenciális illóolaj a félelmek, a mentális zavarok és a nyugtalan gondolatok csillapítása szempontjából. Kompenzáló, tisztító és „földelő“ hatással van az értelemre. A Mirhából származó illóolaj alkalmazható meditációhoz is.

A Közel-Keleten és a Földközi-tenger partvidékén a mirrha gyantákat legalább négyezer éve használják. Ez volt az egyik első aromaanyag, amelyet gazdag és hosszantartó illatáért ismertek el.

Az Opoponax „Édes Mirha” néven ismert, és gőzdesztillációval nyerik a mirhához (azaz a Commiphora-hoz) hasonló nemzetségű fák gyantájából.


error: Content is protected !!