fbpx

Kék Cickafark illóolaj: Az ősi gyógynövény modern felhasználása

Minőségi illóolajok

Updated on:

Ma egy különleges utazásra hívlak, ahol megismerhetjük a kék cickafark illóolajat. Ez az illóolaj számos egészségügyi előnyt tartogat számunkra, és régóta ismert gyógyhatásai miatt évszázadok óta alkalmazzák szerte a világon. Csatlakozz hozzám ezen az izgalmas úton, és fedezd fel, hogy mit nyújthat a kék cickafark illóolaj. Kezdjük hát el az utazást!

A Kék Cickafark illóolaj története:

Az írásos anyagok alapján a kék cickafark (Achillea millefolium) növényt és annak illóolaját már évszázadokkal ezelőtt használták, többek között az ókori görögök és rómaiak [1]. Elsősorban gyógyászati célokra használták, köztudottan sebgyógyító hatású volt.

A kék cickafark Észak-Amerikában és Európában őshonos, de mára világszerte elterjedt. A Kék Cickafark illóolajat a cickafark virágzatának a tetejéből és a cickafark növény leveleinek gőzdesztilláci­ójával nyerik.

A cickafarkfű már az őstörténet előtt ismert volt. Irakban egy neandervölgyi temetkezési helyen nagy koncentrációban találtak cickafarkfű virágport. Az ókori orvosok is használták. Dioszkoridész szerint a legjobb vérzéscsillapító, mindenféle sebre, fekélyre használható.

Hippokratész fürdőként vérző aranyérre ajánlotta. Latin neve achillea millefolium arra utal, hogy Achillész, a trójai hős ezzel a növénnyel állította el a társai sebeinek vérzését. A kelták is igen tisztelték, rituális szertartással szedték. A mai kor embere minden olyan betegségre fogyaszthatja, ahol görcsoldásra és gyulladáscsökkentésre van szükség.

A Kék Cickafark illóolaj illata:

A kék cickafark illóolaj illata igazán egyedi: édeskés, gyógynövényes és fás jegyeket tartalmaz, némi gyümölcsös alaphanggal. Az illat intenzív és friss, emlékeztetve a nyári rétek illatára.

A Kék Cickafark illóolaj pozitív hatásai:

A kék cickafark illóolaj számos pozitív hatása közül talán a legismertebb a gyulladáscsökkentő tulajdonsága [2]. A kutatások szerint a kék cickafark illóolaj használata csökkentheti a gyulladást, segít a sebek gyógyulásában és a bőrirritáció enyhítésében.

Emellett a kék cickafark illóolaj elősegítheti a nyugodt alvást és a stressz csökkentését [3]. A növényben található anyagok nyugtató hatása segíthet a pihentető alvásban, és csökkentheti a napi stressz okozta feszültséget.

Összefoglalva, a kék cickafark illóolaj a természet egyik legértékesebb ajándéka számunkra. A friss, édes illatával, a lenyűgöző történelmével és a számos egészségügyi előnyével a kék cickafark illóolaj egy igazi kincs. Próbáld ki, és tapasztald meg személyesen, hogy milyen pozitív hatással lehet bárki életére!

A legjobb, ha minőségi és tiszta forrásból származó illóolajat választasz, amely garantálja a hatékonyságot és a biztonságot.

Források:

  1. „Yarrow (Achillea millefolium L.): A Neglected Panacea? A Review of Ethnobotany, Bioactivity, and Biomedical Research” Gonzalez-Burgos, E., Carretero, M.E., Gomez-Serranillos, M.P., Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2011.
  2. „Achillea millefolium L. extract inhibits inflammatory mediator release from human bronchial epithelial cells” Pirbalouti, A.G., Malekpoor, F., Enteshari, S., Yousefi, M., Momtaz, H., Hamedi, B., Pharmaceutical Biology. 2018.
  3. „Anxiolytic Effect of Essential Oils and Their Constituents: A Review” Mannucci, C., Calapai, G., Cardia, L., Inferrera, G., D’Aleo, G., Di Carlo, G., Izzo, A.A., Navarra, M., Journal of Pharmacopuncture. 2017.

KÉK CICKAFARK (BLUE YARROW) – 100%-OS TISZTASÁGÚ ESSZENCIÁLIS OLAJ BLUE YARROW / ACHILLEA MILLEFOLIUM

A magas chamazulén tartalom miatt csodálatos kék színű illóolaj. Finom, és hatásos esszencia, édes gyógynövényes és kissé kissé kámforos aromával.

A Kék Cickafark illóolajat a cickafark virágzatának a tetejéből és a cickafark növény leveleinek gőzdesztilláci­ójával nyerik.

Illata érzelmi szinten segít a túlzott aggodalmaskodás idején – megnyugtatja az elmét elalvás előtt, és fokozza az intuíciót és az elmélyedést.


error: Content is protected !!