fbpx

Keleti tuja illóolaj: Az egészség varázslatos összetevője, egy egzotikus harmónia a természetből

Minőségi illóolajok

Updated on:

Ma egy különleges utazásra hívlak. Csatlakozz hozzám, miközben a Keleti tuja illóolaj izgalmas világában kalandozunk. Ez az illóolaj olyan egészségügyi előnyöket kínál, amelyekkel talán még nem is vagy tisztában. Készen állsz az utazásra? Kezdjük hát el!

A Keleti tuja illóolaj története

A Keleti tuja (Platycladus orientalis) illóolaját már évezredek óta használják Ázsiában, főként Kínában és Japánban. A növényt a tradicionális orvoslásban gyakran használták fertőzések, fejfájás és légzőszervi problémák kezelésére.

A tuja nem csak jól ismert növény, de dekoratív is. Megtalálható parkokban, kertekben más helyeken is, ahol az emberek szeretnék szebbé tenni a környezetüket azáltal, hogy különleges és szép növényeket ültetnek. A tuja illata nagyon kellemes. A tuja pozitív hatásaiból azonban számos van, például reuma-ellenes, vizelethajtó és vérzéscsillapító tulajdonságai miatt stimulálja a szervezetet, ezáltal gyógyszerek is készíthetőek belőle.

A Keleti tuja Kínában és Koreában őshonos, de ma már szerte a világon termesztik. A Keleti tuja illóolaját (Arborvitae) az „Élet fájaként“ is nevezett örökzöld, nagyon aromás belsejű fa adja. Az illóolajat a növény leveleiből és ágvégeiből vonják ki gőzdesztillációval.

A Keleti tuja illóolaj illata

A keleti tuja illóolaj friss, édes, kissé fafüszeres illatot áraszt. Az illat gazdag, tiszta és friss, ami valódi kikapcsolódást és megújulást kínál.

A Keleti tuja illóolaj pozitív hatásai

A Keleti tuja illóolajnak számos pozitív hatása van, amelyek tudományos kutatásokkal is alátámasztottak. Elsődleges előnye, hogy erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a szervezetben lévő szabad gyökök elleni küzdelemben [1].

A kutatások szerint a Keleti tuja illóolaj antibakteriális és antivirális hatásokkal is rendelkezik [2], ezért a bőrön alkalmazva segíthet megelőzni a fertőzéseket.

Továbbá, az illóolaj hatásos a stressz és a szorongás enyhítésében is. Egy tanulmány kimutatta, hogy a keleti tuja illóolaj belégzése csökkenti a stressz szintjét és elősegíti a relaxációt [3].

Ezt az illóolajat előszeretettel használják mind az egészségfejlesztés mind a gyógyszeripar sok területén.

Most, hogy ismered a Keleti tuja illóolaj csodálatos tulajdonságait, készen állsz, hogy belevágj a saját illóolaj-kalandodba? Biztos vagyok benne, hogy ezzel a csodálatos olajjal te is megtalálod a tökéletes harmóniát!

A legjobb, ha minőségi és tiszta forrásból származó illóolajat választasz, amely garantálja a hatékonyságot és a biztonságot.

Források:

  1. „Antioxidant Activities of Essential Oils from Thuja orientalis, Carum carvi and Tanacetum vulgare” Lakušić B., Ristić M., Slavkovska V., Stojanović G., Lakušić D., Planta Medica, 2011.
  2. „Antibacterial and antifungal activities of the polyphenolic fractions isolated from the seed coat of Abrus precatorius and Caesalpinia crista” Chowdhury R., Hasan C.M., Rashid M.A., Phytotherapy Research, 2003.
  3. „Effects of Inhalation of Essential Oil of Citrus aurantium L. var. amara on Menopausal Symptoms, Stress, and Estrogen in Postmenopausal Women: A Randomized Controlled Trial” Hwang E., Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2014.

KELETI TUJA (ARBORVITAE) – 100%-OS TISZTASÁGÚ ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT ARBORVITAE / PLATYCLADUS ORIENTALIS

A Keleti tuja friss, forró, tűlevelű illata egyedülálló előnyökkel bír.

A Keleti tuja illóolaját (Arborvitae) az „Élet fájaként“ is nevezett örökzöld, nagyon aromás belsejű fából nyerik.

Ezt az illóolajat előszeretettel használják mind az egészségfejlesztés mind a gyógyszeripar sok területén.


error: Content is protected !!