fbpx

Kerti Ruta illóolaj: Miért érdemes beépítened az ősök rejtett kincsét a mindennapi rutinodba?

Minőségi illóolajok

Updated on:

Kíváncsi vagy egy egészséges életmód új lehetőségére? Ma egy izgalmas utazásra hívlak a Kerti Ruta illóolaj világába. Ez az olaj évszázadok óta ismert, mégis sokan nem hallottak róla. Engedd, hogy bemutassam neked ezt a csodálatos természetes ajándékot!

A Kerti Ruta illóolaj története

A Kerti Ruta (Ruta graveolens) illóolaját már az ókori Rómában és Görögországban is használták, ahol a növényt „farkasirtónak” nevezték, mivel hitték, hogy képes elűzni a farkasokat. A növény gyógyászati és mágikus célokra használták.

Az illatosított Kerti Ruta beceneve a „kegyelem gyógynövénye“. Történelmi utalások alapján ellenméregként szolgált és az ókori görögök a látás javításának képességét tulajdonították neki. Az ördögűzésben és más spirituális rituálékban arra használták, hogy elűzzék a gonosz szellemeket.

A Kerti Ruta illóolaját a növény friss leveleiből és szárából vonják ki gőzdesztillációval. A növény dél-európai eredetű, de ma már szinte az egész világon megtalálható.

A ruta a rutin forrása – egy fontos biológiailag aktív flavonoid, amely a varikózus vénákra gyakorolt jótékony hatásairól ismert. Mint ilyen, a rutint először a növény leveleiből izolálták, amint azt a neve is sugallja.

A Kerti Ruta illóolaj több száz biológiailag aktív anyag természetes koktélja. A „2-undekanon” nevű anyag azonban nélkülözhetetlennek tekinthető.

A Kerti Ruta illóolaj illata

A Kerti Ruta illóolaj illata nagyon karakterisztikus: erős, édes, fás, gyógynövényes jegyekkel, ami egy kis fűszeres beütést ad neki. Az illata emlékeztet a friss, nyári erdei levegőre.

A Kerti Ruta illóolaj fantáziadús illata újraindíthatja az elmét, és megtisztíthatja a nyugtalan gondolatoktól, amelyek gyakran megakadályozzák, hogy a jelen pillanatot maximálisan megtapasztaljuk. Különösen az úgynevezett gyengéden zsibbadó jellege miatt segít a hisztérikus rohamok leküzdésében.

Használható természetes rovarriasztóként is.

A Kerti Ruta illóolaj pozitív hatásai

A Kerti Ruta illóolaj számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, és mindezt tudományos kutatások is alátámasztják. Egyik legismertebb előnye, hogy erős antioxidáns hatású, ami segíthet a szervezetben a szabad gyökök káros hatásai ellen [1].

A Kerti Ruta illóolaj antimikrobiális hatása is ismert, és számos baktérium és gomba ellen hatásosnak bizonyult, beleértve a Staphylococcus aureus, Escherichia coli és Candida albicans törzseket [2].

A Kerti Ruta illóolaj nyugtató hatású is. Egyes tanulmányok szerint segíthet az alvászavarokban és a szorongás csökkentésében [3].

A Kerti Ruta illóolaj fantáziadús illata újraindíthatja az elmét, és megtisztíthatja a nyugtalan gondolatoktól, amelyek gyakran megakadályozzák, hogy a jelen pillanatot maximálisan megtapasztaljuk. Az úgynevezett enyhén bódító tulajdonságának köszönhetően a kerti ruta segít a hisztérikus rohamokkal vagy más érzelmi ingadozással szembenézni.

Ugyanakkor enyhítheti a belső szorongást.

Rovarriasztó: A Kerti Ruta illóolaj keserű szagú és megbízhatóan taszítja a rovarokat. Ezért nélkülözhetetlen segítőtárs nem csak az utazáshoz.

A penész ideje lejárt: Számos tanulmány szerint a Kerti Ruta illóolaj nagyon hatékony orvosság a penész ellen. Ezért nagyon gyakran adják hozzá tisztítószerekhez. Hígítás után a penésszel érintett bőrre is felvihető.

Most, hogy ismered a Kerti Ruta illóolaj izgalmas világát, érdemes kipróbálnod és élvezned a benne rejlő előnyöket!
A legjobb, ha minőségi és tiszta forrásból származó illóolajat választasz, amely garantálja a hatékonyságot és a biztonságot.

Források:

  1. „Antioxidant capacity of Ruta graveolens extracts as determined by three in vitro assays” – Al-Snafi, A.E., Journal of Pharmaceutical Biology, 2016.
  2. „Antimicrobial Activity of Ruta graveolens and Commiphora myrrha Essential Oils” – Attaguile, G., Caruso, A., Pennisi, M., Savoca, F., Egitto, A.D., Genovese, C., and Amico, V., Natural Product Communications, 2017.
  3. „Anxiolytic and hypnotic effects of extracts and essential oil from Citrus aurantium L.” – do Vale, T.G., Furtado, E.C., Santos Jr, J.G., and Viana, G.S., Biological and Pharmaceutical Bulletin, 2002.

KERTI RUTA – 100% TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJ BEWIT® RUE / RUTA GRAVEOLENS

Az illata erős, aromás, édes, keserű már-már gyógynövényes. Mentális szinten eloszlathatja a nyugtalan gondolatokat és ösztönözheti a jelen pillanat maximális átélését.

A KERTI RUTA ILLÓOLAJ ELŐNYEI DIÓHÉJBAN

Eltereli a nyugtalan gondolatokról a figyelmet és ösztönzi a jelen pillanat maximális megtapasztalását.

Segít megbirkózni a hisztérikus rohamokkal.

Kiváló természetes rovarriasztó.

Segíthet a penész ellen.


error: Content is protected !!