fbpx

Kewra illóolaj: Az indiai csoda, mely egy egzotikus wellness élményben részesít, ezért nem szabad kihagynod!

Minőségi illóolajok

Updated on:

Kész vagy egy egzotikus utazásra? Jöjj velem, és fedezd fel az indiai kertek varázslatos illatát, amit a Kewra illóolaj hoz el számodra. Ezt az olajat már évszázadok óta használják az aromaterápiában és a parfümökben, de sokan mégis keveset tudnak róla. Gyere, és ismerd meg ezt az egzotikus illatot és az általa kínált csodálatos előnyöket!

A Kewra illóolaj története

A Kewra illóolaj az indiai Pandanus odoratissimus, ismertebb nevén a Kewra növény virágából származik.

A Kewra illóolajat általában a Kewra növény (Pandanus odoratissimus) virágából készítik. Azonban, az illóolajat bizonyos esetekben a növény gyümölcséből vagy leveleiből is előállíthatják. A virágokból származó illóolaj jellemzően erősebb és koncentráltabb illatú.

Az illóolajat már a középkorban is használták India szubkontinensén, legfőképpen a parfümiparban és a gyógyászatban. Az illóolaj gyártása során a növény friss virágait gőzdesztillációval dolgozzák fel. A növény Dél-Ázsiában őshonos, de napjainkban számos trópusi és szubtrópusi országban termesztik.

A virág a Kewra létfontosságú összetevője, és Dél-Ázsiában különleges alkalmakkor készült ételekhez használják, különösen azokban, amelyek a muszlim közösségekkel kapcsolatosak.

A Kewra virágai és levelei elengedhetetlenek Manasa hindu istennő imádatában is, akit bizonyos közösségek imádnak.

Az Indiából exportált Kewra virágok körülbelül 95%-át Berhampur városát körülvevő területekről gyűjtik, Ganjam körzetben . India tengerparti területei aromás Kewra ültetvényeikről híresek. Vitathatatlan, hogy a tengerparti helyekről származó virágok olyan különleges virágjegyekkel bírnak, amelyek a szárazföldi fajtákkal vetekednek.

A Kewra illóolaj illata

A Kewra illóolajnak egzotikus, virágos illata van, melyben egy kis édes, tengeri jegy is érezhető. Illata finom és gazdag, a trópusi éjszakák hangulatát idézi, és gyakran hasonlítják a jázmin illatához.

A Kewra illóolaj pozitív hatásai

A Kewra illóolaj számos pozitív hatással rendelkezik, melyeket számos tanulmány is alátámaszt. Egyik legismertebb előnye az aromaterápiában rejlik, ahol relaxáló és nyugtató hatását kihasználva használják stressz, szorongás és alvászavarok kezelésére [1].

A kewra illóolajat a parfümiparban is széles körben használják, ahol az illata miatt értékelik [2].

Kutatások azt is mutatják, hogy a kewra illóolaj antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik [3].

A Kewra illóolaj tehát nemcsak finom illatú, hanem számos egészségügyi előnyt is kínál. Próbáld ki te is, és tapasztald meg az eqzotius Kewra illóolaj csodálatos hatásait!
A legjobb, ha minőségi és tiszta forrásból származó illóolajat választasz, amely garantálja a hatékonyságot és a biztonságot.

Források:

  1. „The Effect of Inhalation of Aromatherapy Blend containing Lavender Essential Oil on Post-Tonsillectomy Pain in Pediatric Patients: A randomized controlled trial” – Marofi, M., Sirousfard, M., Moeini, M., Ghanadi, A., 2015, International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology.
  2. „The Essential Oil and Glycosides from Pandanus odoratissimus” – Verghese, J., Sunny, T.P., 1996, Journal of Essential Oil Research.
  3. „In vitro Antifungal Activity of Pandanus odoratissimus Linn. Against Aspergillus niger” – Arora, R., Gill, N.S., Chauhan, G., Rana, A.C., 2011, Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences.

KEWRA – 100% TISZTA, TERMÉSZETES ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT KEWRA / PANDANUS ODORATISSIMUS

A Kewra illóolajat általában a Kewra növény virágából készítik. Azonban, az illóolajat bizonyos esetekben a növény gyümölcséből vagy leveleiből is előállíthatják.

A Kewra illóolajnak egzotikus, virágos illata van, melyben egy kis édes, tengeri jegy is érezhető. Illata finom és gazdag, a trópusi éjszakák hangulatát idézi, és gyakran hasonlítják a jázmin illatához.

Egyik legismertebb előnye az aromaterápiában rejlik, ahol relaxáló és nyugtató hatását kihasználva használják stressz, szorongás és alvászavarok kezelésére.

Kutatások azt is mutatják, hogy a Kewra illóolaj antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik


error: Content is protected !!