fbpx

Kardamon illóolaj: Az ősi gyógyító titok, mely maga az egészség, szépség és jólét egy üvegben

Minőségi illóolajok

Updated on:

Üdvözöllek, kedves Olvasó! Ma egy igazán különleges illóolaj kerül a fókuszba: a kardamon illóolaj. Ennek az egzotikus növénynek az illóolaja lenyűgöző egészségügyi előnyökkel rendelkezik, és épp ezért egyre népszerűbb az egész világon. Kísérj el egy kalandos utazásra, ahol megismerkedhetsz a kardamon illóolaj történetével, a friss, fűszeres illatával, és mindazzal, amit az egészségedért tehet. Készen állsz? Akkor kezdjük!

A Kardamon illóolaj története:

A kardamon (Elettaria cardamomum) az egyik legősibb fűszernövény, melyet az ókori Egyiptomban, Görögországban és Rómában már régóta használtak, főként gyógyászati és kulináris célokra [1].

A Kardamom magok a természetes orvoslásban több mint 3000 éve használatosak. A Kardamom a mai napig India, Európa és a Közép-Kelet egyik legfontosabb kulináris fűszere, több helyen a “paradicsom magvaként” is nevezik.

Keleten afrodiziákumként is közkedvelt.

Az Elettaria cardamomum, vagyis a kardamon, Dél-India, Srí Lanka, Malajzia és Indonézia hegyvidéki területein őshonos, de mára számos trópusi országban termesztik. A Kardamom illóolajat a magvakból nyerik lepárlással.

A Kardamon illóolaj illata:

A kardamon illóolaj illata egyedi és bámulatos: erőteljes, édes-fűszeres, enyhén citrushoz hasonló, pikáns jegyekkel. Az illat magába foglalja a trópusi erdők frissességét és a fűszerek melegségét, ami igazi élénkítő élményt nyújt.

A Kardamon illóolaj pozitív hatásai:

A kardamon illóolaj számos egészségügyi előnye tudományos kutatásokkal is alátámasztott. A kutatások szerint a kardamon illóolajnak erős antimikrobiális tulajdonságai vannak, ami segít a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók elleni védekezésben [2].

Továbbá, a kardamon illóolajnak kiváló gyomorerősítő és emésztést segítő hatása van [3]. Kutatások szerint a kardamon illóolaj elősegítheti az emésztőrendszer egészséges működését, segít a puffadás, a gyomorégés és egyéb emésztési problémák kezelésében.

A kardamon illóolaj belégzése vagy a bőrre való felvitele szintén hozzájárulhat a stressz és a szorongás csökkentéséhez, valamint a jobb alvás elősegítéséhez [4].

A kardamom esszenciális olaj illata felemelő, frissítő és erősítő. Segít feloldani a feszültséget és a kételyeket, segít legyőzni a lelki tétlenséget és ösztönzést nyújt, amennyiben összpontosításra van szükség, esetleg fáradt vagy szétszórt. A kardamom olaj megújítja az „életbe vetett örömét“, a boldogságot és az elégedettséget.

Hozzájárul a természetes immunitáshoz. Támogatja a szív-és érrendszer munkáját, az emésztőrendszert, a vesék és a kiválasztórendszer tevékenységét, valamint az idegrendszert és a légző funkciókat.

A legjobb, ha minőségi és tiszta forrásból származó illóolajat választasz, amely garantálja a hatékonyságot és a biztonságot.

Források:

  1. „Cardamom (Elettaria cardamomum Maton) Oils” in Essential Oils in Food Preservation, Flavor and Safety, Preedy V.R. (ed), Elsevier, 2015.
  2. „Antimicrobial activity of Elettaria cardamomum essential oil against human pathogenic fungi and bacteria” Veena, N., Shanthi, P., Sachdanandam, P., Microbios. 1997.
  3. „Gastroprotective effect of cardamom, Elettaria cardamomum Maton. fruits in rats” Jamal, A., Javed, K., Aslam, M., Jafri, M.A., J Ethnopharmacol. 2006.
  4. „Cardamom, cinnamon and clove in vapor phase as natural antioxidants” Zhang, Y., Wang, Y., Zhu, X., Cao, P., Wei, S., Lu, Y., Industrial Crops and Products. 2016.

KARDAMOM – 100% TISZTA, TERMÉSZETES ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT CARDAMOM / ELETTARIA CARDAMOMUM

A kardamom olaj meleg, fűszeres, édes, balzsamos és enyhén kámforos aromával rendelkezik. Fokozza az étvágyat, valamint a stabilitás és az elégedettség érzését.

A kardamom esszenciális olaj illata felemelő, frissítő és erősítő. Segít feloldani a feszültséget és a kételyeket,segít legyőzni a lelki tétlenséget és ösztönzést nyújt, amennyiben összpontosításra van szükség, esetleg fáradt vagy szétszórt. A kardamom olaj megújítja az „életbe vetett örömét“, a boldogságot és az elégedettséget.

Támogatja a szív-és érrendszer munkáját, az emésztőrendszert, a vesék és a kiválasztórendszer tevékenységét, valamint az idegrendszert és a légző funkciókat.

A Kardamom magok a természetes orvoslásban több mint 3000 éve használatosak.
Keleten afrodiziákumként is közkedvelt.


error: Content is protected !!