fbpx

Rozmaring illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

Rozmaring illóolaj készítése otthon meglehetősen egyszerű, bár időigényes folyamat. Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet jó minőségű rozmaringolajat készíteni saját konyhában.

Hozzávalók:

 • Friss rozmaring (kb. 2 csésze)
 • Hidegen sajtolt olívaolaj (kb. 1,5 csésze)
 • Zárható üveg, befőttesüveg

ROZMARING ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON:

 1. Válasszunk friss rozmaringot: Az első és legfontosabb lépés a minőségi rozmaringolaj készítéséhez az, hogy friss rozmaringot válasszunk. A legjobb, ha saját kertünkből vagy erkélyünkről szedjük a rozmaringot, de ha ez nem lehetséges, akkor vásároljunk friss, bio minőségű rozmaringot.
 2. Szárítsuk meg a rozmaringot: Válasszuk le a rozmaring leveleit a szárról, majd szárítsuk meg őket alaposan. Ehhez terítsük ki a leveleket papírtörlőre, majd hagyjuk őket egy napig száradni.
 3. Tegyük a rozmaringot egy üvegbe: A szárított rozmaring leveleket tegyük egy üvegbe vagy befőttesüvegbe.
 4. Öntsük fel olívaolajjal: Öntsük fel az üveget olívaolajjal, úgy hogy ellepje a rozmaringot. Válasszunk minőségi extra szűz olívaolajat.
 5. Zárjuk le az üveget: Zárjuk le az üveget jól, majd alaposan rázzuk össze.
 6. Hagyjuk állni: A rozmaringot és az olívaolajat hagyjuk állni sötét helyen legalább 2-3 hétig. Ebben az időszakban az olívaolaj kivonja a rozmaringból az illóolajokat és az aromákat.
 7. Szűrjük le: A várakozás után szűrjük le az olajat, hogy eltávolítsuk az összes rozmaringmaradványt.
 8. Tároljuk: Az elkészült rozmaringolajat tegyük egy steril üvegbe, majd tároljuk hűvös, sötét helyen.

Rozmaring illóolaj készítése otthon nem csak pénzt takaríthat meg, de garantálja, hogy a készített olaj 100%-ban természetes és friss. Használhatjuk az olajat kozmetikai termékekhez, masszázshoz, vagy akár főzéshez is. A rozmaringolaj jótékony hatásai között szerepel az ellenálló képesség fokozása, az emésztési problémák enyhítése, a fejfájás és az izomfájdalmak csökkentése.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az otthoni készítésű olajok általában kevésbé tartósak, így érdemes minél hamarabb felhasználni, és ha megjelenik bármilyen kellemetlen szag vagy elszíneződés, akkor ne használjuk fel.


100% TISZTASÁGÚ ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ – BEWIT ROSEMARY, ROSMARINUS OFFICINALIS – A rozmaring illóolaj friss, energetizáló és gyógynövényes illatú, amely támogatja és élénkíti a testet. Segíti a feloldódást és segít megtalálni az erőt, az önbizalmat és a koncentrációt. A rozmaringot felvidító gyógynövényként vagy az „emlékezés gyógynövényeként“ is ismerik. Azt mondják, hogy az „élet lendülete

Az aromaterápiában a rozmaring illóolajat az idegi feszültségek lehetséges segítőjeként használják, enyhítheti a fáradtságérzetet és elősegítheti az éberséget és a koncentrációt.


error: Content is protected !!