fbpx

Narancs illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

A narancshéjból kinyerhető illóolaj kellemes citrusos illattal rendelkezik, ezért a narancs illóolaj készítése otthon hasznos lehet bármikor, mert a narancsolajat hangulatjavítóként, de az érzelmi feszültségek csökkentésére, valamint az emésztési problémák kezelésére is használják.

Hozzávalók:

Az otthoni narancsolaj elkészítéséhez szükséged lesz néhány friss narancsra, tiszta üvegedényre, és hidegen sajtolt olívaolajra vagy más hordozóolajra.

NARANCS ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON – LÉPÉSEK:

  1. Előkészületek: Válassz olyan narancsokat, amelyeknek sűrű héja van és biológiai termesztésből származnak, hogy biztos lehess abban, hogy nem tartalmaznak vegyszereket. Mosd meg a narancsokat, és szárítsd meg őket.
  2. Hámozás: Végy egy reszelőt, és reszeld le a narancs héját. Próbálj meg csak a narancs színes részét lehámozni, és ne az alatta lévő fehér részt, mert az keserű lehet. Az elkészített héjat helyezd egy tiszta üvegedénybe.
  3. Hordozóolaj hozzáadása: Válassz egy tiszta üvegedényt, és önts bele hidegen sajtolt olívaolajat vagy más hordozóolajat. A hordozóolajnak be kell borítania a héjat a tartályban. Az arányokat személyre szabhatod, de általánosságban egy-két evőkanál héjhoz körülbelül fél csésze hordozóolaj szükséges.
  4. Keverés: Keverd össze az olajat és a héjat, és zárd le az üvegedényt.
  5. Állni hagyás: Helyezd az üvegedényt egy sötét helyre, és hagyd állni két-három hétig, hogy az olaj felvegye a narancs aromáját. Az olajat naponta egyszer-kétszer rázd meg, hogy a héj a lehető legjobban átjárja az olajat.
  6. Szűrés: Két-három hét után vedd ki az üvegedényt a sötét helyről, és szűrd le az olajat egy szűrőn. Egy tiszta üvegedénybe öntheted az elkészült naranccsolajat, majd tárold hűvös, sötét helyen.

A narancs illóolaj készítése otthon egy izgalmas feladat, mert utána a narancsolajat használhatod aromaterápiás célokra, vagy akár ételekhez is adhatod a narancsos íz és illat miatt. Fontos megjegyezni, hogy az otthon készített illóolajok általában kevésbé koncentráltak, mint a boltban vásároltak, ezért használatuk előtt mindig végezz bőrpróbát és kérdezd meg az egészségügyi szakembert, ha kétségeid vannak az illóolaj használatával kapcsolatban.


100% TISZTA, TERMÉSZETES ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ – BEWIT ORANGE CITRUS SINENSIS – A narancs esszencia meleg, friss, citromos és édes aromája remek a nyugalom, optimizmus megidézésére, valamint akkor, amikor a sikerről van szó, és attól tart, hogy nem állja meg a helyét.

A narancs esszenciális olaj segít a feszültség legyőzésében és a frusztráció eltávolításában, valamint felszabadítja a test energiáit (chi). Ha ennek az az energiának a keringése lassul vagy megáll, eluralkodik rajtunk a bánat és az ingerlékenység. A narancs meleg, napos és édes aromája ellazítja és ismételten örömmel és pozitív kedvvel tölti el.


error: Content is protected !!