fbpx

Levendula illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

A levendula illóolaj készítése otthon egy nagyon népszerű illóolaj-készítés, amelyet számos egészségügyi problémára lehet alkalmazni, például stresszre, álmatlanságra vagy bőrproblémákra. Az alábbiakban bemutatom, hogyan lehet otthon készíteni levendulaolajat.

Hozzávalók:

 • Levendula virágok
 • Olívaolaj vagy mandulaolaj
 • Üvegedények
 • Szűrőpapír vagy géz

LEVENDULA ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON – LÉPÉSEK:

 1. Szükséges mennyiségű levendula virágot gyűjts össze. A virágokat lehetőleg frissen, lehetőleg reggel szedjük, amikor a növény még a legtöbb illóolajat tartalmazza.
 2. Tisztítsd meg a virágokat a levélzettel együtt.
 3. Rakd a levendula virágokat egy üvegedénybe, majd öntsd rá az olajat.
 4. Zárd le az üvegedényt, és helyezd árnyékos helyre. Minden nap rázd meg az üvegedényt.
 5. Hagyd állni az üvegedényt legalább 2-3 hétig. Az ideális hőmérséklet 18-25 Celsius fok közötti.
 6. Szűrd le az olajat szűrőpapírral vagy gézzel egy másik üvegedénybe.
 7. Ismételd meg a folyamatot, ha erősebb illatú olajra van szükséged.

Levendula illóolaj készítése otthon egy kellemes foglalatosság, de fontos, hogy a virágokat alaposan megtisztítsd a szennyeződésektől, mert azok befolyásolhatják az olaj minőségét. Ügyeljünk arra is, hogy az üvegedényt ne tegyük ki napfénynek, mert az negatívan befolyásolhatja az illóolaj minőségét.

A levendulaolajat a testre helyezve vagy aromalámpában is lehet használni. Az olaj használata előtt azonban fontos, hogy bőrpróbát végezzünk, hogy kizárjuk a bőrreakciók kialakulását. A levendulaolaj használata előtt konzultálj orvosoddal, ha valamilyen egészségügyi problémád van, vagy gyógyszert szedsz.

100% TISZTASÁGÚ ESSZENCIÁLIS OLAJ – BEWIT LAVENDER LAVANDULA ANGUSTIFOLIA – A levendula illóolaj a világon ma a legszélesebb körben használt illóolaj. Jótékony hatásait több mint 2500 évvel ezelőtt fedezték fel és évszázadok óta használják kozmetikai és terápiás célokra egyaránt.

A levendula illóolaj segíthet a nyugalom, a derű érzésének kiváltásában, bátoríthat a jobb önkifejezésre, és nyugtathatja az érzelmeket, nyugalmat idézve elő. Illata segíthet a feszültség oldásában, ezért a levendulát hagyományosan a fejfájás megelőzésére is használják.


error: Content is protected !!