fbpx

Mezei menta illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

A mezei menta illóolaj készítése otthon szintén egy egyszerű eljárás, amelyet könnyen elvégezhetünk. Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet mezeimenta illóolajat készíteni otthon:

Hozzávalók:

  • Friss mezei menta levelek (kb. 50-100g)
  • Növényi olaj (pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj)
  • Üvegedény vagy üvegpalack sötét színűvel ellátva (kb. 500 ml űrtartalommal)
  • Szűrőpapír vagy géz

MEZEI MENTA ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON – LÉPÉSEK:

  1. A mezei menta leveleket alaposan mossuk meg és hagyjuk megszáradni.
  2. Tegyük a leveleket az üvegpalackba, majd öntsük rá az olajat úgy, hogy ellepje a leveleket. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen benne levegő a palackban, mert ez ronthatja az olaj minőségét.
  3. Zárjuk le az üvegpalackot, majd hagyjuk állni sötét, hűvös helyen körülbelül 4-6 héten át. Az olajnak időről időre meg kell keverni, hogy az illóolajok egyenletesen oldódjanak ki az olajban.
  4. Az eltelt idő után szűrjük le az olajat egy szűrőpapíron vagy gézen keresztül, hogy eltávolítsuk a mentalevelek darabjait.
  5. Öntsük az elkészült mentaillóolajat egy tiszta, sötét színű üvegpalackba, majd tároljuk hűvös, sötét helyen. Az illóolajat használat előtt jól fel kell rázni.

A mezei menta illóolaj készítése otthon azért is jó dolog, mert aztán bármikor használhatod, amikor szükséged van rá. Használhatod masszázsolajként, hozzáadhatod a fürdővizedhez vagy akár illatosítóként is használhatod a szobában. A friss mezei-mentalevél felhasználása az olaj elkészítése során biztosítja az erős, mentolos illatot és az aktív összetevőket. A készített mezeimenta illóolaj egy nagyszerű, természetes megoldás lehet fejfájás, stressz vagy fáradtság esetén. Azonban, ha súlyosabb egészségügyi problémákkal küzdesz, mindenképpen konzultálj orvosoddal vagy természetgyógyászoddal az illóolajok használatáról.

Fontos megjegyzés: A mentaolaj nagyon erős és koncentrált illóolaj, ezért a kezelése során óvatosnak kell lennünk. Kerüljük a szembe, a nyálkahártyákra és az érzékeny bőrre való közvetlen érintkezést. Használat előtt javasolt egy bőrpróba elvégzése, hogy elkerüljük a bőrirritációt vagy allergiás reakciókat. A mentaillóolajat csak kis mennyiségben kell használni, és mindig hígítva, más olajokkal keverve alkalmazni.

100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ – BEWIT WILD MINT MENTHA ARVENSIS – A mezei menta aromája édes, jellegzetesen mentolos és gyógynövényes. Az alacsonyabb mentol tartalom miatt a mezei menta biztonságosabban használható mint a borsmenta.

A mezei menta illóolaj megtisztítja az elmét, elősegíti a koncentrációt és segít a célra összpontosítani. Védő és tisztító szertartásokban használják. Tisztítja a levegőt a tartós érzelmektől és eltávolítja az irracionális félelmeket. Kitűnő segítség a lélek irányának és tisztaságának megtalálásában.


error: Content is protected !!