fbpx

Borsmenta illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

Borsmenta illóolaj készítése otthon nagyon egyszerű és csak néhány alapvető hozzávalót igényel. Íme, hogyan készítheted el:

Hozzávalók:

 • 1 csésze friss borsmentalevél
 • 1 csésze olívaolaj vagy mandulaolaj
 • Üveg tartály zárható fedővel
 • Szűrő vagy sajtkendő

BORSMENTA ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON – LÉPÉSEK:

 1. Moss meg alaposan egy csésze friss borsmentalevelet és hagyd száradni.
 2. Tegyél egy tiszta, zárható üveg tartályba egy csésze olajat.
 3. Darabold fel a borsmentaleveleket és tedd bele az olajba.
 4. Zárd le az üveget és hagyd állni egy sötét, hűvös helyen legalább 24 órán keresztül. Ez idő alatt az olaj magába szívja a borsmenta illóolaját.
 5. Vedd ki az üveget és szűrd le a borsmenta leveleket a szűrővel vagy sajtkendővel.
 6. Töltsd át az olajat egy tiszta üveg palackba vagy tartályba, amelynek zárható a fedele.
 7. Tároljuk a borsmentaolajat egy sötét, hűvös helyen, hogy hosszabb ideig friss maradjon.

A borsmenta illóolaj készítése otthon azért is jó dolog, mert aztán bármikor használhatod, amikor szükséged van rá. Használhatod masszázsolajként, hozzáadhatod a fürdővizedhez vagy akár illatosítóként is használhatod a szobában. A friss borsmentalevél felhasználása az olaj elkészítése során biztosítja az erős, mentolos illatot és az aktív összetevőket. A készített borsmentaolaj egy nagyszerű, természetes megoldás lehet fejfájás, stressz vagy fáradtság esetén. Azonban, ha súlyosabb egészségügyi problémákkal küzdesz, mindenképpen konzultálj orvosoddal vagy természetgyógyászoddal az illóolajok használatáról.

Fontos megjegyezni, hogy a borsmenta illóolaj készítése otthon nem eredményez 100%-os tisztaságú és hatékony illóolajat, mint ahogy azt a szakemberek tudják előállítani. Az otthon készített borsmenta illóolajnak tehát nem lesz olyan erős az illata vagy hatása, mint a boltban vásárolható, tisztább olajoknak. Azonban a házi készítésű borsmenta illóolaj továbbra is hasznos lehet az egészségre és az otthoni használatra.

100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ – BEWIT PEPPERMINT MENTHA PIPERITA – A borsmenta illóolaj aromája tiszta, friss, hűsítő, átható mentolos és édes. Éles esszenciája javítja a koncentrációt és az kitartást.

A hagyomány szerint a borsmenta a látnokok növénye volt, amely felemeli a lelket és látnoki álmokat hoz. Védelmező és megtisztító rituáléknál használták. Szellemi szinten megtisztítja a levegőt a visszamaradt emócióktól, érzésektől, eltávolítja az irracionális félelmeket. Remek segítség iránykeresésénél és a lélek megvilágosodá­sánál.


error: Content is protected !!