fbpx

Citrom illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

A citrom illóolaj készítése otthon az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető illóolajat eredményezi. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni otthon, és csak néhány egyszerű eszközre van szükség hozzá. Íme, a citrom illóolaj otthoni elkészítésének lépései:

CITROM ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON

  1. Válasszunk ki minőségi citromot. Jobb, ha bio citromot választunk, mivel a nem bio citromokon maradhatnak vegyszerek.
  2. Mossuk meg a citromot, majd szárítsuk meg.
  3. A citrom héját reszeljük le egy reszelőn.
  4. Az így kapott citromhéjat tegyük egy üvegbe, majd öntsünk rá mandula- vagy olívaolajat.
  5. Az üveget zárjuk le, majd alaposan rázzuk össze.
  6. Tegyük az üveget sötét, árnyékos helyre, és hagyjuk állni két-három hetet. Minden nap rázzuk meg az üveget.
  7. Két-három hét elteltével vegyük ki az üveget a sötét helyéről, majd szűrjük át az olajat egy szűrőn.
  8. Az így kapott olajat öntsük egy másik tiszta üvegbe, majd távolítsuk el az üveg tetejéről a felső réteget, amelyben esetleg vízcseppek találhatók.
  9. Az így kapott olajat tároljuk egy sötét és hűvös helyen.

Fontos megjegyezni, hogy a citrom illóolaj készítése otthon nem eredményez 100%-os tisztaságú és hatékony illóolajat, mint ahogy azt a szakemberek tudják előállítani. Az otthon készített citrom illóolajnak tehát nem lesz olyan erős az illata vagy hatása, mint a boltban vásárolható, tisztább olajoknak. Azonban a házi készítésű citrom illóolaj továbbra is hasznos lehet az egészségre és az otthoni használatra.

citrom-illoolaj

100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ – BEWIT LEMON – CITRUS LIMONUM – A Citrom illóolaj tiszta, friss, könnyű, éles, és enyhén édeskés aromája, a frissesség, tisztaság és bizalom érzését kelti önben.

A Citrom esszenciális olaj az egészségi állapotunkra is jó hatással van: erősíti a szervezet természetes védekező képes­ségét. Serkenti a légzőrendszer normális működését. Normalizálja a vér koleszterin szintjét (lipidek szintjét), pozitív hatással van a keringésre, agyi tevékenységre, és a memóriára. Segíti és szabályozza a májműködést.


error: Content is protected !!