fbpx

Eukaliptusz illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

Az eukaliptusz illóolaj készítése otthon egyszerű folyamat, és a következőképpen járhatunk el:

Hozzávalók:

  • 1 csésze szárított eukaliptuszlevél (vagy 2 csésze friss levél)
  • 2 csésze olívaolaj vagy más hidegen sajtolt növényi olaj
  • Üvegedény
  • Szűrő
  • Zárható üveg

AZ EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ ELKÉSZÍTÉSE OTTHON:

  1. Válasszunk friss vagy szárított eukaliptuszleveleket. Ha a levelek frissek, akkor válasszunk fiatalabb leveleket, mert ezekben van a legtöbb olaj.
  2. Tegyük a leveleket az üvegedénybe, majd öntsük rá a kiválasztott növényi olajat. A levelek teljesen ellepve legyenek olajjal.
  3. Zárjuk le az üvegedényt, majd tegyük napfényes helyre. A legjobb, ha legalább 2 hétig állni hagyjuk, hogy az olajban az illóolajok és hatóanyagok kioldódjanak a levelekből. Az üvegedényt minden nap rázzuk meg, hogy jól összekeverjük az összetevőket.
  4. Két hét elteltével szűrjük le az olajat, hogy eltávolítsuk a leveleket és a szilárd részeket. Használjunk finom szűrőt vagy gézruhát a szűréshez.
  5. Tegyük az így elkészült eukaliptuszolajat zárható üvegbe, és tároljuk hűvös, sötét helyen.

Az otthon készített eukaliptuszolaj használata során ügyeljünk arra, hogy csak a bőrünkre vigyük fel, ne használjuk belsőleg, és mindig végezzünk előzetes bőrpróbát, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nincs-e allergiás reakciónk az olajra. Az otthon készített eukaliptuszolaj felhasználható masszázsolajként, inhaláló-olajként, fürdőolajként vagy éppen aromalámpában.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az otthon készített illóolajok minősége és hatékonysága változó lehet, és nem garantált, hogy ugyanolyan hatásosak és stabilak, mint a boltban kapható professzionális illóolajok. Ha megfelelő minőségű és stabil illóolajokat szeretne, érdemes a boltban kapható professzionális illóolajokat választani.

100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ – BEWIT EUCALYPTUS – EUCALYPTUS CITRIODORA – Illata jellegzetes, citromos.
Feszült helyzetekben megnyugtat és teret ad a mély légzésnek.

Az eukaliptusz friss illata** nemcsak a levegőt, hanem az elmét is megtisztítja.** Alkalmankénti melankólia és belső szűkületből, kimerültségből adódó kellemetlen állapotok esetén nagyon jól jön. Vegyél egy mély lélegzetet, lazíts és állítsd vissza pozitív hozzáállásod a világhoz.

Az eukaliptusz illóolajokról itt olvashatsz bővebben …


error: Content is protected !!