fbpx

Rózsa illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

A rózsa illóolaj készítése otthon projektben sajnos „nem lehet” valódi rózsaolajat készíteni, mert ahhoz szükség lenne nagy mennyiségű rózsaszirmosra és speciális eszközökre. A rózsaolaj készítése hosszú, bonyolult és drága folyamat, amelyet általában nagyüzemi körülmények között végeznek.

Azonban otthon lehet rózsaillóolajat készíteni, amelynek az illata hasonló a valódi rózsaolajnak, de nem tartalmazza az összes hatóanyagát.

RÓZSA ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON:

Az otthoni rózsaillóolaj készítéséhez a következőket kell tenni:

  1. Szerezz be egy tiszta üvegedényt, amelyben el tudod tárolni az illóolajat.
  2. Szerezz be egy nagy mennyiségű friss rózsaszirmot, lehetőleg biotermesztésűt vagy vadon termettet.
  3. A szirmokat alaposan öblítsd le, majd szárítsd meg őket egy tiszta konyharuhán.
  4. Tegyél egy réteg szirmot az üvegedénybe, majd önts rá kevés magas minőségű olívaolajat. Az olaj fedje el a szirmokat, de ne legyen túl sok, mert az befolyásolhatja az illatot.
  5. Folytasd a szirmok és az olaj rétegezését, amíg az üveg tele nem lesz.
  6. Zárd le az üveg tetejét és tedd félre egy sötét helyre legalább 24 órára.
  7. Az illóolaj készítése után szűrd le az olajat, hogy eltávolítsd a szirmokat. Ezt megteheted egy finom szűrővel vagy gézzel.
  8. Az így kapott rózsaillóolajat töltsd egy tiszta üvegbe, és tárold egy sötét, hűvös helyen.

Rózsa illóolaj készítése otthon kapcsán fontos megjegyezni, hogy az otthon készített rózsaillóolaj nem tartalmazza a valódi rózsaolaj összes hatóanyagát és jótékony tulajdonságát. Az illóolaj illata azonban kellemes lehet, és használhatod parfümként, aromaterápiás kezelésekhez, vagy akár a bőr ápolására is.


ESSZENCIÁLIS RÓZSAOLAJ JOJOBÁBAN – BEWIT ROSE ROSA CENTIFOLIA – Gazdag és virágos, finom és édes, finoman savanykás és fanyar. Ez a rózsa összetéveszt-he­tetlenül különleges illata, amely a szeretet, a bizalom és önmaga elfogadása felé vezeti.

Csábító virágos illata miatt elismert afrodiziákum. Ha úgy érezzük, hogy nehezünkre esik hogy szeretni tudjuk magunkat, a rózsaolaj édes, szelíd békét hozhat, segít legyőzni a reménytelenséget, a szorongást és a gyászt, valamint a hitet, hogy képesek leszünk újra szeretni. Harmonizál és javítja a hangulatot.


error: Content is protected !!