fbpx

Kakukkfű illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

A kakukkfű illóolaj készítése otthon egy értékes tevékenység, mert a kakukkfűolajnak számos jótékony hatása van, beleértve az antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokat is.

Az otthoni kakukkfűolaj készítéséhez szükséged lesz szárított kakukkfűre, hidegen sajtolt olívaolajra, üvegpalackra és sötét, hűvös helyre.

KAKUKKFŰ ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON:

A következő lépések szükségesek:

  1. Moss meg és szárítsd meg a kakukkfűt, majd aprítsd fel.
  2. Töltsd meg az üvegpalackot az apróra vágott kakukkfűvel.
  3. Önts hidegen sajtolt olívaolajat a palackba, amíg a kakukkfűt teljesen eltakarja.
  4. Zárd le az üvegpalackot és rázd össze a kakukkfűt az olajjal.
  5. Helyezd az üvegpalackot egy sötét, hűvös helyre.
  6. Naponta rázd össze az üvegpalackot az első héten, majd hetente egyszer.
  7. Hagyd az olajat állni legalább 4-6 héten keresztül.
  8. Szűrd le az olajat, és tárold sötét, hűvös helyen egy szorosan záródó üvegben.

Kakukkfű illóolaj készítése otthon esetén fontos, hogy az csak külsőleg használd, és ne szedj belőle belsőleg. Ha bármilyen irritáció, allergia vagy mellékhatás jelentkezik, hagyd abba az olaj használatát, és konzultálj orvosoddal.


100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ – BEWIT THYME, THYMUS VULGARIS – Az illata friss, meleg, kifejező, fűszeres, gyógynövényes, fenolos érintéssel. Bátorságra, az erőfeszítésre és a morálra ösztönöz. Ételek fűszerezésére is kiváló.

A kakukkfű illóolaja összetéveszthe­tetlen gyógynövényes-fűszeres aromájával tűnik ki, amely eloszlatja a melankóliát, serkenti a koncentrációt és mentálisan erősít. Ezenkívül megtisztítja a blokkolt érzelmektől, és haragját megértéssé alakítja. Sok esetben éppen ellenkezőleg, felébreszti a bátorságot, az erkölcsi hozzáállástés a szükséges önbizalmat. Fedezze fel a kakukkfű illóolaj erejét, amellyel elkényezteti lelkét és testét.


error: Content is protected !!