fbpx

Zellermag illóolaj: Az időben elveszett ősi gyógyír modern felhasználása

Minőségi illóolajok

Updated on:

Zellermag illóolaj – Szeretettel köszöntelek a minőségi illóolajok világában! Az illóolajok szépsége az, hogy nem csupán egy illatot képviselnek, hanem évezredes történeteket, kultúrákat és egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaikat is. Ma egy olyan speciális illóolajról szeretnék mesélni nektek, amelyet kevesen ismernek, pedig elképesztő titkokat rejt: a Zellermag illóolajról. Az illóolajok terén mindig új felfedezéseket tehetünk és meglepetésekben lehet részünk, de a Zellermag Illóolaj története és hatása talán még a legtapasztaltabb illóolaj-szakértőket is meglepi majd …

Zellermag illóolaj története

Az első írásos említéseket a Zellermag Illóolajról, vagy ahogyan a latin nevén is ismerhetjük, az Apium graveolens-ről, az ókori Egyiptomban találhatjuk meg. Az egyiptomiak a halottkultuszuk részeként használták, hiszen úgy hitték, hogy az illóolaj segít az elhunytak lelkének átjutni a túlvilágra.

A rómaiak úgy vélték, hogy a Zellermag illóolaj a szerelem és a termékenység szimbóluma, és gyakran használták szerelmi szertartásokban. A Zellermag illóolajat az ókori Egyiptomban is használták, és azt tartották, hogy segít megőrizni a szépséget és a fiatalságot. A Zellermag illóolajból készült parfümökről azt mondják, hogy csábításra és szerelemre ösztönöznek. Az ókori görögök és rómaiak azonban már gyógyító céllal is alkalmazták, és számos krónikájukban említik mint fájdalomcsillapítót.

Íme egy mesebeli történet a Zellermag illóolajról:
„Egy fiatal nő, aki Rómában élt, nagyon csúnya volt. Soha nem volt barátja, és nagyon szomorú volt. Egy nap egy varázslóhoz fordult, hogy segítsen neki széppé válni. A varázsló adott neki Zellermag illóolajból készült parfümöt, és azt mondta, hogy ha használni fogja a parfümöt, akkor meg fogja találni a szerelmet.
A fiatal nő felkente a parfümöt, és azonnal megváltozott. Gyönyörű lett, és mindenki őt bámulta. Hamarosan megtalálta a szerelmet, és boldogan élt, amíg meg nem halt.”

A Zeller – Apium graveolens növény Eurázsiában őshonos, de manapság a világ számos helyén termesztik. Legnagyobb termesztői közé tartozik Hollandia, Kína és India. Az illóolajat a növény magjából nyerik ki, a gőzdesztilláció eljárásával, amely során a magokat forró vízgőzzel érintkezésbe hozva az illóolaj kinyerhető.

Zellermag illóolaj illata

A Zellermag Illóolajat megérezve azonnal különleges, földes illatú, egyedi aromával találkozunk, amely egyensúlyt teremt az édeskés és kesernyés jegyek között. Az illat meleg, fás jegyeket is tartalmaz, mintha egy őszies erdőben sétálnánk. Tipikusan édes-fűszeres, meleg aromájú esszenciális olaj, amely felélénkít, felfrissít és segíti a koncentrációt.

Zellermag illóolaj pozitív hatásai

Az Apium graveolens, avagy Zellermag illóolaj számos pozitív hatással rendelkezik.

  • Segíthet a gyulladásos betegségek kezelésében: Egy 2015-ös tanulmány szerint az Apium graveolens antioxidáns és gyulladásgátló hatású lehet.
  • Nyugtató hatása van: Egy 2017-es kutatás arra jutott, hogy a Zellermag Illóolajnak nyugtató hatása van, és segíthet az alvászavarok kezelésében.
  • Segíthet az emésztési problémák megoldásában: Az illóolajnak carminative tulajdonságai vannak, vagyis segíthet a gázok eltávolításában az emésztőrendszerből.

A Zellermag illóolajról azt is mondják, hogy segít az alvásban, a stressz csökkentésében és a hangulat javításában. Gyakran használják aromaterápia céljából, és számos kozmetikai termékben is megtalálható.

A zeller esszenciális olaj élénkítő, egyben csillapító és nyugtató valamint tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik. Hatásos fáradtság ellen, stimulálja a szervezetet, testileg és lelkileg felfrissít.
Támogatja a normális emésztést és jótékony hatással van a vizelet-kiválas­ztási rendszerre.

A vegyiparban adalékként használják különböző háztartási tisztítószerekhez, a kozmetikai iparban pedig előszeretettel használják szappanokhoz és szépségápolási termékekhez.

Gondolj a Zellermag illóolajra, mint a múlt titkos kincsére, amelyet ma már mindannyian a saját otthonunkban tudunk alkalmazni. Bátorítlak, hogy próbáld ki ezt az ősi gyógyírt, és tapasztald meg, milyen mély és gazdag illattal rendelkezik, valamint milyen sokféleképpen támogathatja az egészségedet.
Zellermag illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

Források:
„Chemical composition and biological activities of Tunisian Apium graveolens L. seeds essential oil: a high effectiveness against Vibrio spp. strains” – Food Chemistry, 2015.
„Effects of essential oil from Apium graveolens L. seeds on anxiety in mice” – Iranian Journal of Veterinary Research, 2017.


ZELLERMAG – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT CELERY, SEED / APIUM GRAVEOLENS

Tipikusan édes-fűszeres, meleg aromájú esszenciális olaj, amely felélénkít, felfrissít és segíti a koncentrációt.

A zeller esszenciális olaj élénkítő, egyben csillapító és nyugtató valamint tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik.Hatásos fáradtság ellen, stimulálja a szervezetet, testileg és lelkileg felfrissít.

Támogatja a normális emésztést és jótékony hatással van a vizeletkiválas­ztási rendszerre.


error: Content is protected !!