fbpx

Vetiverfű illóolaj: Ez az ősi gyógynövény a földi kincse és az illatok bölcsessége a modern világban

Minőségi illóolajok

Updated on:

A vetiverfű illóolaj palackját felnyitva egy mély, földi, fás illat tárul eléd, amelyben ott bujkálnak a nyugodt esték, a természet csendje, és az ősi bölcsesség szelíd suttogása. Ez az illat elrepít Indiába, a vetiverfű ősi otthonába, ahol a helyi emberek évszázadok óta használják a növényt. Csatlakozz hozzám, és fedezzük fel együtt a Vetiverfű illóolaj csodálatos világát!

Vetiverfű illóolaj történelme

A Vetiveria zizanoides, más néven vetiverfű egy évelő pázsitfű, amely Délkelet-Ázsiában őshonos. A vetiverfű gyökerei hosszúak és vékonyak, és akár 10 méter mélyre is lehetnek. A vetiverfű levelei keskenyek és hosszúak, és akár 1 méter hosszúak is lehetnek. A vetiverfű virágai kicsik és fehérek, és nyáron virágoznak.

A hindu kultúrában van egy legenda, mely szerint a vetiverfű egy istennő ajándéka volt az embereknek.
Egy szórakoztató részlet a legendából:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy istennő, akit Lakshminak hívtak. Lakshmi egy nagyon kedves és segítőkész istennő volt, és mindig azon igyekezett, hogy segítsen az embereknek. Egy nap Lakshmi járt-kelt a Földön, és látta, hogy az emberek nagyon szomorúak és nyugtalanok. Lakshmi megkérdezte az embereket, hogy mi a baj, és az emberek azt mondták neki, hogy elvesztették a békét és a nyugalmukat.
Lakshmi sajnálta az embereket, és úgy döntött, hogy segít nekik. Elment a kertjébe, és kiásott egy kis vetiverfüvet. Lakshmi a vetiverfüvet az embereknek adta, és azt mondta nekik, hogy a vetiverfű illata segít nekik megtalálni a békét és a nyugalmat.
Az emberek megfogadták Lakshmi tanácsát, és elkezdték használni a vetiverfüvet. A vetiverfű illata valóban segített az embereknek megtalálni a békét és a nyugalmat. Az emberek nagyon hálásak voltak Lakshminak, és boldogok voltak, hogy megtalálták a békét és a nyugalmat.

Lakshmi hindu istennő

A vetiverfű egy nagyon fontos növény a hindu kultúrában. A hinduk úgy vélik, hogy a vetiverfű illata segít megtisztítani a teret a negatív energiáktól. A vetiverfüvet azóta is használják a hinduk a templomokban és otthonokban a negatív energiák megtisztítására.

A vetiverfű egy nagyon fontos növény a kínai kultúrában is. A kínaiak úgy vélik, hogy a vetiverfű illata segít megnyugtatni az elmét és a testet. A vetiverfüvet azóta is használják a kínaiak az aromaterápia részeként a stressz és az aggodalom csökkentésére.

Az ősi szanszkrit szövegekben már említik a „vetiver”-t, ami „alulról ás”-nak fordulva utal a növény gyökereinek mélyre hatoló jellegére, amelyekből az illóolajat gőzdesztillációval nyerik ki.

Íme néhány további tény a vetiverfűről:

  • A vetiverfüvet már több mint 5000 éve használják az emberek.
  • Az ókori Indiában és Kínában gyógyászati célokra használták.
  • A vetiverfüvet a 17. században honosították meg Európába.
  • Ma már számos országban termesztik, beleértve Indiát, Kínát, Vietnámot, Brazíliát és az Egyesült Államokat.
  • A vetiverfüvet számos célra használják, beleértve a parfümök, illóolajok, kozmetikumok, gyógyászati készítmények, építkezés, talajtakaró és szövés készítését.
  • Az Egyesült Államokban a Nemzeti Növénykert a „100 legjelentősebb amerikai növény” listájára sorolta.

A különleges, jantár színű (sötét barnás) sűrű esszenciális olaj a Vetiverfű szárított gyökereiből gőzdesztillációval készül. A magas, sűrű és könnyed növésű, évelő fűféle akár két méteresre is megnőhet. Legnagyobb tömegben a Himalájában, Dél-Indiában, Srí Lankán és Malajziában található.

Vetiverfű illóolaj illata

A vetiverfű illóolaj egyedülálló illatú: mély, fás, földi, mégis friss, mintha egy frissen esővel áztatott erdőben lennél. Az illat mélysége és nyugalmi ereje azonnal feltölt és harmóniát hoz a mindennapokba.

Más források, emberek szerint lehet: Édes és meleg, telt, gyantás, finom, fás-földes és füstös aromája segít a földön maradni azoknak, „akik a fellegekben járnak“. Jótékony hatással van a koncentrációra.

Vetiverfű illóolaj használatának pozitív hatásai

A vetiverfű illóolaj számos előnyös hatása miatt hosszú idő óta népszerű az aromaterápiában.

  • Az illóolaj nyugtató és relaxáló hatású, amely segít a stressz és a szorongás enyhítésében.
  • A vetiverfű illóolajnak ismert bőrápoló tulajdonságai vannak, ezért gyakran használják bőrproblémák, például akne, hegek és striák kezelésére.
  • Egyes kutatások szerint a vetiverfű illóolajnak gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért segíthet az immunrendszer támogatásában és a gyulladásos állapotok enyhítésében.

A Vetiverfű esszencia segít megnyugtatni a hiperaktív gondolatokat, elősegíti és erősíti az önbizalmatnyugalommal és békességgel áraszt el, megnyugtat a Földanya erejével és mély együttérző képességével. Amennyiben lelkileg elfáradt vagy túlhajszolt, vagy elvesztette a harmonikus kapcsolatot saját testével és annak szükségleteivel, a vetiverfű megnyugtat, felfrissíti, valamint koncentrálásra ösztönzi belülről helyreállítja az összeköttetést és lezárja a szellemi és anyagi létezés közötti szakadékot.

A Vetiverfű azok számára ideális, akik miközben a tökéletességre törekednek elvesztik a saját energiáik feltöltésének képességét. Amennyiben úgy érzed, hogy az elért eredmények számodra sosem elég megfelelőek, a vetiverfű illóolaj segít kiemelkedni ebből az állapotból, és az ösztönös, valódi örömérzés felé terel.

A Vetiverfű olaj kedvelt parfüm adalék, a szantálhoz és a pacsulihoz hasonlóan illatrögzítőként és az alap illattónus meghatározó elemeként használják.

Hogyan érzed most magad, miután bepillanthattál a Vetiverfű illóolaj lenyűgöző világába? Érezd magadban a földanya gyengéd ölelését és a természet csendjét, amelyet ez az olaj ad.
A Vetiverfű illóolaj varázslatos ereje már várja, hogy felfedezd!
Vetiverfű illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

Megjegyzés: Az információk forrása a PubMed, WebMD és az Essential Oil University. Mindig konzultálj orvossal, mielőtt új terméket próbálnál ki, különösen ha bármilyen problémás egészségügyi állapotban szenvedsz.


VETIVERFŰ – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT VETIVER / VETIVERIA ZIZANOIDES

Édes és meleg, telt, gyantás, finom, fás-földes és füstös aromája segít a földön maradni azoknak, „akik a fellegekben járnak“. Jótékony hatással van a koncentrációra.

A Vetiverfű esszencia segít megnyugtatni a hiperaktív gondolatokat, elősegíti és erősíti az önbizalmatnyugalommal és békességgel áraszt el, megnyugtat a Földanya erejével és mély együttérző képességével. Amennyiben lelkileg elfáradt vagy túlhajszolt, vagy elvesztette a harmonikus kapcsolatot saját testével és annak szükségleteivel, a vetiverfű megnyugtat, felfrissíti, valamint koncentrálásra ösztönzi belülről helyreállítja az összeköttetést és lezárja a szellemi és anyagi létezés közötti szakadékot.


error: Content is protected !!