fbpx

Lucfenyő illóolaj: A természet Zöld Aranya, ami frissességet és vitalitást varázsol az otthonodba

Minőségi illóolajok

Updated on:

A Lucfenyő illóolaj felfedezésére hívlak kedves Olvasóm ami az északi erdők csodálatos frissességét hozhatja el otthonodba. A lucfenyő, vagy tudományos nevén a Picea abies az az ősi életerő, amely a mai alkalommal a fókuszban lesz. Engedjétek, hogy megismertesselek titeket ezzel az illóolajjal, és elvarázsoljon titeket az ősi történetével, különleges illatával és széleskörű jótékony hatásaival!

A Lucfenyő illóolaj története

A lucfenyő illóolajat már az ókori germán törzsek is használták, az ősi írásos anyagok szerint főként a légzőszervi betegségek enyhítésére, valamint fertőtlenítésre. A hagyományok szerint a lucfenyő ereje a sámánok számára is ismert volt, akik gyakran alkalmazták szertartásaikban a testi és szellemi egészség megőrzése érdekében.

A Lakota Indián törzsek a fenyőt a Nagy szellemmel való kommunikáció során használták. Úgy vélték gazdagságot hoz.

A lucfenyő északi erdőkben honos, leginkább Kanada, Amerika, Skandinávia és Oroszország erdeiben találkozhatunk vele. Az illóolaját a növény tűleveleiből vonják ki, a gőzdesztillációs eljárás segítségével.

A Lucfenyő illóolaj illata

A lucfenyő illóolaj illata az erdők mélyén található frissességet idézi. Az illata friss, fás és kissé édes, emlékeztetve a természet nyugalmát és harmóniáját. Az illatjegyek között érezhető egy kellemes, földes alaphang, amely tökéletesen kiegészíti a fás, édes illatot.

A Lucfenyő illóolaj használatának pozitív hatásai

A Lucfenyő illóolaj számos pozitív hatással rendelkezik, melyeket számos tudományos kutatás is alátámaszt. Főként légúti problémák esetén lehet nagy segítség, mivel támogatja a légutak tisztulását és enyhíti a megfázásos tüneteket. Emellett stresszoldó és nyugtató hatású, segítve a pihentető alvást. A lucfenyő illóolaj segít a fáradtság leküzdésében és energiával tölt fel, hogy nap, mint nap a legjobb formádat hozhasd.

A lucfenyő esszenciális olaj elősegíti az egészséges légzést, akut légúti megbetegedések esetén inhaláló szerként alkalmazható. Reuma elleni kenőcsök és bedörzsölők alkotórésze. Használható még fürdéshez, szaunázáshoz, és levegő illatosításra.

Nyugtató és kiegyensúlyozó hatású, oldja a félelmet, különösen jól alkalmazható ezen tulajdonsága gyermekeknél.

Figyelmeztetés: Alkalmas aroma lámpákban, diffúzorokban és közvetlen belégzéssel történő használatra. Belsőleg a vonatkozó EU előírások szerint nem használható. Várandósság és szoptatás alatti használatát egyeztesse kezelőorvosával. Bőrfelületre megfelelő hígítás nélkül az alkalmazása nem javasolt. Minden esetben alkalmazzon próbát az esetleges allergiás reakciók elkerülésére. Gyermekektől távol tartandó!

Források:

  1. „The Healing Power of Essential Oils” by Eric Zielinski, 2018, Harmony
  2. „The Complete Guide to Aromatherapy” by Salvatore Battaglia, 1995, Perfect Potion

A Lucfenyő illóolaj tehát számos értékes tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket bátran felhasználhatsz a mindennapokban.

Ha szeretnéd átélni az északi erdők frissességét, és kihasználni a lucfenyő jótékony hatásait, akkor nincs más dolgod, mint beszerezni egy üveg Lucfenyő illóolajat, és hagyni, hogy a természet ereje átjárja a mindennapjaidat.
Lucfenyő illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

LUCFENYŐ – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT SPRUCE / PICEA ABIES

A lucfenyő friss, gyantás, tűlevelűekre jellemző illata nyugtató, gyulladásgátló és és fertőtlenítő hatásával hozzájárul a mindennapok kiegyensúlyozá­sához.

A lucfenyő esszenciális olaj elősegíti az egészséges légzést, akut légúti megbetegedések esetén inhaláló szerként alkalmazható. Reuma elleni kenőcsök és bedörzsölők alkotórésze. Használható még fürdéshez, szaunázáshoz, és levegő illatosításra.

Nyugtató és kiegyensúlyozó hatású, oldja a félelmet, különösen jól alkalmazható ezen tulajdonsága gyermekeknél. A Lakota Indián törzsek a fenyőt a Nagy szellemmel való kommunikáció során használták. Úgy vélték gazdagságot hoz.


error: Content is protected !!