fbpx

Lavandin illóolaj: A Lavandula hybrida több mint egyszerű levendula, ez az igazi nyugalom forrása

Minőségi illóolajok

Updated on:

Ma egy különleges olajjal ismertetlek meg, amelynek édes, friss és vibráló illata önmagában is csodálatos élmény: ez a Lavandin illóolaj. Ez az olaj a Lavandula hybrida növényből származik, amely a levendula egy hibrid fajtája. Készülj fel egy olyan utazásra, ahol felfedezzük a Lavandin illóolaj múltját, jelenét és fantasztikus jótékony hatásait!

A Lavandin illóolaj története

A Lavandin illóolajat a 19. században kezdték használni először, amikor a Lavandula angustifolia és a Lavandula latifolia fajok keresztezésével létrehozták ezt a hibrid lavendulát. A lavandin jellegzetes illatát és terápiás tulajdonságait azóta is nagyra értékelik.

Hibrid magasabb illóolaj-tartalommal: A Lavandin egy hibrid, amelyet keskenylevelű levendula és széleslevelű levendula keresztezésével nemesítenek a nagyobb hozam és a magasabb illóolaj-tartalom érdekében. Néha középső levendulának is nevezik (Lavandula intermedia). Több virága van, és így sokkal nagyobb mennyiségű illóolaj nyerhető ki a növényből. Ezért megfizethetőbb. A levendula magasabb kámfortartalmában különbözik leginkább az igazi levendulától. Kifejezetten francia parfümőrök számára készült.

A lavendulával kapcsolatos mondák közül a legismertebb a Bibliában is megemlített történet, amely szerint Salamon király a templomot levendulával építtette, hogy illatos legyen. Bár a Lavandin egy modern hibrid, ez a történet hozzájárul a levendula, és így a lavandin hírnevéhez is.

A Lavandin illóolajat széles körben használják az illatszeriparban, valamint aromaterápiás és gyógyászati célokra. Franciaországban termesztik leginkább, ahol a mediterrán éghajlat ideális a növény számára.

A Lavandin illóolajat a növény virágzó részeiből nyerik ki gőzdesztillációval.

A Lavandin illóolaj illata

A Lavandin illóolaj illata édes és friss, emlékeztet a levendulára, de mégis egyedi. A Lavandin erőteljesebb, fásabb illatot hordoz, mint a hagyományos levendula, ami különleges és vibráló illatélményt nyújt.

A Lavandin illóolaj jótékony hatásai

A Lavandin illóolaj számos pozitív hatással rendelkezik.

Az illóolaj fő alkotóeleme, a linalool, nyugtató hatású [1].

Ezért a Lavandin illóolaj segíthet a stressz csökkentésében és a nyugalom elősegítésében. Emellett antifungális és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, így segíthet a bőr egészségének fenntartásában [2].

A lavandin olajnak fájdalomcsillapító hatása is van, ami a reumás és izomfájdalmak kezelésében lehet segítség [3].

Test és lélek erősítője: A Lavandin vagy a Lavandula hybrida egy hibrid, amelyet keskenylevelű és széles levelű levendulából nemesítettek. A klasszikus természetes gyógyhatású levendula illóolajhoz képest sokkal markánsabb friss levendula illata van, köszönhetően az akár háromszoros mennyiségű illóolajnak. Aromája egészen a fűszerességig nyúlik. A levendula virágai intenzívebbtől élesebbig (nem olyan édesek, mint a levendula) illatoznak, enyhe kámfor aláfestéssel, aminek köszönhetően erősítő hatással van az egész szervezetre.

Regenerálja a testet és lelket: A Lavandin magas linalool tartalmának köszönhetően a levendulához hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Összességében segíti a kimerült test, lélek és psziché regenerálódását. Jelentős pozitív hatása van mentális és fizikai stressz esetén. Néhány csepp olajjal rövid idő alatt harmonikus hangulatot varázsolhatunk. Semmi sem akadályozza meg abban, hogy „megálljon és kikapcsoljon“. Az esszencia használata javítja és elmélyíti az alvást, garantáltan segít a túlzott stresszhez esetén.

Nyugtatja a bőrt: A klasszikus levendulához képest a lavandin erősebb antimikrobiális hatással rendelkezik a magasabb geraniol tartalmának köszönhetően. Hatékonyan segít megnyugtatni a bőrt és támogatja a természetes szövetek regeneráló képességét. Különösen alkalmas vágások, karcolások és kisebb sebek vagy horzsolások helyi kezelésére. Vírusos és bakteriális fertőzések megnyilvánulásaira használják a bőrön. Segít élesztőgomba okozta problémákon.

Segítség légzési nehézségek esetén: A légútak gyulladása, influenza vagy megfázás esetén alkalmazzák. Segít feloldani a váladékot, megkönnyíti a köhögést és általában ellazítja az orrmelléküregeket légzési problémák esetén.

Használja rovarriasztó-s­zerként: Jellegzetes illatával a Lavandin a nehéz rovarok és ruhamolyok hatékony riasztói közé tartozik.

Végül, de nem utolsósorban kiváló segítőtárs a beltéri növények paraziták általi megtámadása ellen.

Csodálkozol, hogy ez az olaj milyen sokoldalú?
Próbáld ki te is, és élvezd a Lavandin illóolaj nyugtató, gyógyító és felfrissítő hatásait!
A legjobb, ha minőségi és tiszta forrásból származó illóolajat választasz, amely garantálja a hatékonyságot és a biztonságot.

Források:

  1. Filiptsova OV, Gazzavi-Rogozina LV, Timoshyna IA, Naboka OI, Dyomina YV, Ochkur AV. „The effect of the essential oils of lavender and rosemary on the human short-term memory.” Alexandria Journal of Medicine. 2018;54(1):41–44.
  2. Cavanagh HM, Wilkinson JM. „Biological activities of lavender essential oil.” Phytother Res. 2002 Jun;16(4):301-8.
  3. Djenane D, Aïder M, Yangüela J, Idir L, Gómez D, Roncalés P. „Antioxidant and antibacterial effects of Lavandula and Mentha essential oils in minced beef inoculated with E. coli O157:H7 and S. aureus during storage at abuse refrigeration temperature.” Meat Sci. 2012 Dec;92(4):667-74.

LAVANDIN – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT LAVANDIN / LAVANDULA HYBRIDA

Az enyhén kámforos árnyalatú levendulavirágok jellegzetes vagy éles illata segít a fejfájáson és a szédülésen. Kiváló segítség álmatlanság és idegesség ellen. Hatékonyan ellazítja a megfeszült izmokat, ízületeket és a kimerült elmét.

A Lavandin egy hibrid, amelyet keskenylevelű levendula és széleslevelű levendula keresztezésével nemesítenek a nagyobb hozam és a magasabb illóolaj-tartalom érdekében.
Több virága van, és így sokkal nagyobb mennyiségű illóolaj nyerhető ki a növényből. Ezért megfizethetőbb. A levendula magasabb kámfortartalmában különbözik leginkább az igazi levendulától.
Kifejezetten francia parfümőrök számára készült.


error: Content is protected !!