fbpx

Klementin mandarin illóolaj: Az elfeledett narancssárga kincs, ami minden érzéket elbűvöl

Minőségi illóolajok

Updated on:

Kedves Olvasó! Az utazás, amelyen ma részt veszel, egy különleges, ritka és lenyűgöző citrusolajba, a Klementin mandarin illóolajba (Citrus clementina) vezet. Ebben a blogbejegyzésben megpróbálok úgy kalauzolni téged ezen az illatos utazáson, hogy közben tanulsz is valamit. Higgy nekem, érdemes megismerned ezt a különleges olajat, hiszen nem csak az illata, de a hatásai is csodálatosak!

A Klementin mandarin illóolaj történelme

Ha bepillantást szeretnénk nyerni a Klementin mandarin illóolaj történelmi használatába, akkor legelőször a délkelet-ázsiai régióba kell tekintenünk, ahol a mandarinfa őshonos. Az írásos anyagok alapján a mandarin illóolajat már évezredekkel ezelőtt használták az orvoslásban és a szépségápolásban.

Már az ókori kínai mondákban is találkozunk a mandarinfa, és különösen a Klementin mandarin illóolaj használatával. Például a híres T’ang császár legendája szerint, a császár a személyes fürdőjében rendszeresen használta ezt az illóolajat, hogy fokozza a személyes jóllétét, és csillapítsa a stresszt.

A Klementin mandarint ma elsősorban az Európai Unióban, köztük Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában termesztik nagy mennyiségben. Az illóolajat a gyümölcs héjából vonják ki hideg préseléssel, a legjobb minőségű olajat pedig a frissen szedett gyümölcsből nyerik.

A Klementin mandarin illóolaja nagy arányban tartalmazza az antioxidánsok közé tartozó limonént. A hatóanyag tulajdonságait több mint félszáz klinikai vizsgálatban vizsgálták.

A Klementin mandarin illóolaj csodálatos illata

A Klementin mandarin illóolaj illata egyszerűen csodálatos. Egy olyan üde, édes, gazdag citrus illat, ami egyszerre kelt friss, nyári érzést, és mégis mély, bensőséges nyugalmat. Az illata egy kicsit olyan, mintha egy frissen hámozott mandarint helyeznél az orrod alá, amelyben van egy árnyalatnyi édes, mély és kifinomult narancsos jegy. Egy illat, amely képes elvarázsolni az érzékeidet.

A Klementin mandarin illóolaj jótékony hatásai

A Klementin mandarin illóolaj számtalan jótékony hatással bír.

Nyugtató és relaxáló hatása van, így segít csökkenteni a stresszt és a szorongást [1].

Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek támogatják az immunrendszert és segítenek a szabadgyökök elleni védekezésben [2].

Ezen kívül elősegíti a jó emésztést és segít megelőzni a puffadást [3].

A szépségiparban is széles körben alkalmazzák, hiszen hidratálja a bőrt és segít csökkenteni a ráncokat [4].

Hihetetlen, nem?
A természet ajándéka ez a csodálatos illóolaj, ami minden otthonban helyet érdemel. Próbáld ki Te is a Klementin mandarin illóolajat, és érezd a friss, citrusos illatot, amely felfrissíti a napodat és jótékony hatással van a testedre és a lelkedre!
A legjobb, ha minőségi és tiszta forrásból származó illóolajat választasz, amely garantálja a hatékonyságot és a biztonságot.

Források:

  1. Peana AT, D’Aquila PS, Panin F, Serra G, Pippia P, Moretti MDL. „Anti-inflammatory activity of linalool and linalyl acetate constituents of essential oils.” Phytomedicine. 2002 Dec;9(8):721-6.
  2. Manuele MG, Barreiro Arcos ML, Davicino R, Ferraro G, Cremaschi G, Anesini C. „The antioxidant effect of mandarin (Citrus reticulata) cold-pressed essential oil on skin.” Drug Exp Clin Res. 2005;31 Suppl:27-31.
  3. Zou Y, Lu Y, Wei D. „Antioxidant activity of a flavonoid-rich extract of Hypericum perforatum L. in vitro.” J Agric Food Chem. 2004 Aug 11;52(16):5032-9.
  4. Han X, Parker TL. „Anti-inflammatory, tissue remodeling, immunomodulatory, and anticancer activities of sweet orange (Citrus sinensis) peel essential oils.” J Evid Based Integr Med. 2017 Jan-Dec;22(4):1002-1006.

KLEMENTIN MANDARIN – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT CLEMENTINE / CITRUS CLEMENTINA

A Klementin mandarint jellegzetes, fűszeres, friss, édes- és savanyú aroma jellemzi. Enyhíti a mentális feszültséget, segíthet a szorongás, a depresszió, a melankólia és a szomorúság eloszlatásában.

A Klementin a narancs és a mandarin hibridje. Az illóolaja nagy arányban tartalmazza az antioxidánsok közé tartozó limonént. A hatóanyag tulajdonságait több mint félszáz klinikai vizsgálatban vizsgálták.

Hidegen préselt, RAW (Nyers) klementin mandarinolaj harmonizálja és javítja az alvást. Jótékony hatással lehet a gyermekek pszichéjének a támogatásában.


error: Content is protected !!