fbpx

Illóolaj diffúzor lehetséges alkalmazásai

Minőségi illóolajok

Updated on:

Illóolaj diffúzorok használata és az illóolajok párologtatásának kreatív módjai:

Az illóolajok párologtatása az illóolaj diffúzorokon kívül különböző módszerekkel lehetséges, ami egyébként további izgalmas és hatékony módjait teszi lehetővé az aromaterápiának. A leggyakoribb módok között megtaláljuk az ultrahangos illóolaj diffúzorokat, szobaspray-ket, aromaterápiás ékszereket, gőz-inhalációt, személyes illóolaj inhalátorokat és passzív diffúziókat, mint például plüssök vagy egyszerű szövetek.

Az Ultrahangos Illóolaj Diffúzorok olyan elektronikus frekvenciákat bocsátanak ki, amelyek egy kis korongot a folyadék (általában víz) felszíne alatt gyors ütemben rezegtetnek. Ez az ultrahangos rezgés apró mikrorészecskékké bontja az illóolajat, majd finom ködben szétszórja. A tüdő könnyen felszívja ezeket az apró részecskéket, így nagyobb terápiás hatást érhetünk el a testre, a szellemre és a lélekre. Illóolaj diffúzorok megtalálhatók itt.

A Szobaspray egyszerű módja az illóolajok levegőbe juttatásának. Egy 120 ml-es spray-s palackot egyszerűen töltsünk fel vízzel, majd minden 30 ml folyadékra adjunk hozzá 9 csepp illóolajat. Érdemes figyelembe venni, hogy az illóolajok és a víz nem keverednek jól, így minden használat előtt alaposan rázzuk fel. Ez a módszer 1%-os hígítást eredményez, de ha 2%-os hígítást szeretnénk elérni, akkor 18 csepp illóolajat használjunk 30 ml vízre. A keveréket PET palackban vagy üvegben érdemes tárolni, és néhány napon belül felhasználni.

Aromaterápiás Ékszerek (nyakláncok, karkötők) egy különleges és stílusos módja az illóolajok használatának.

Csak egy-két csepp illóolajat kell a nyaklánc párnájára vagy egy fagyöngy, lávakő stb. felületére cseppenteni. Az olajok elpárolognak, és a viselőjük belélegzi a párolgó molekulákat. Az aromaterápiás ékszerek nemcsak szépek, hanem hasznosak is. Illóolaj ékszerek megtalálhatók itt.

Passzív Diffúzió során egy vagy kettő csepp illóolajat egy szövetre cseppentünk, majd magunkhoz közel tartjuk. Elhelyezhetjük az autó szellőzőnyílásában vagy közel tarthatjuk az orrunkhoz, majd óránként beleszippanthatunk. Ez a módszer nagyon költséghatékony, mivel nem igényel különleges eszközöket, az illóolajok azonban gyorsan elpárolognak.

Gőz-Inhaláció és Személyes Illóolaj Inhalátorok hatékony módszerek az illóolajok használatára.

A gőz-inhaláció a meleg, párás (gőz) inhalálást jelenti, amely kifejezetten a légzési problémák kezelésére szolgál. Egy tál vizet forralunk fel, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ezt követően adjunk hozzá 2-5 csepp illóolajat. A fejünket egy törülközővel letakarva, hajoljunk a víz fölé, majd 3-5 percen keresztül lélegezzük be az illóolajos gőzt. Fontos megjegyezni, hogy a gyermekek esetében érdemes kerülni a gőz-inhalációt, hogy elkerüljük a forrázás okozta égési sérüléseket. A személyes inhalátorok ezzel szemben a tüdőbe juttatják az illóolaj aromáját, és nagyon kényelmesek a hordozható méretük miatt. Ez a módszer sokkal koncentráltabb, mint a szövetre cseppentés vagy a szobai párologtatás. A személyes inhalátorok védő burkolatban tartják az illóolajokat, így hosszabb ideig eltarthatók. Személyes illóolaj inhalátorok megtalálhatók itt.

Ha ismerjük az illóolajok hatásmechanizmusait és jótékony hatásait, sőt mindezt biztonságosan is, akkor sokféle módon tudjuk alkalmazni az aromaterápia jótékony módszereit.

Fontos megjegyezni, hogy nem tanácsos az illóolajok közvetlen és intenzív belélegzése 15-20 percnél hosszabb ideig, például gőzzel történő inhalációval.

error: Content is protected !!