fbpx

Vörös Mandarin illóolaj: A citrusok királynője, a boldogság és a vitalitás illata

Minőségi illóolajok

Updated on:

Üdvözöllek az illatok és aromák világában, kedves Olvasóm! Ma egy igazán különleges illóolajjal szeretnék megismertetni téged: ez a Vörös Mandarin illóolaj. Azt gondolod, hogy már ismered a mandarint? Elárulom, hogy ez a változat mégis más, mint amit eddig hittél. Tarts velem ezen a csodás utazáson, és ismerd meg a Vörös Mandarin illóolaj izgalmas történetét, különleges illatát, és jótékony hatásait!

A Vörös Mandarin történelmi háttere

A Vörös Mandarin, vagy ahogy néha nevezik, a ‘Citrus Reticulata’, a citrusfélék egyik legősibb tagja, amelynek gyökerei Kínába nyúlnak vissza. Az első írásos emlékek, melyek a használatát dokumentálják, ezer évekkel ezelőttre vezetnek vissza. Kínában a Vörös Mandarint a boldogság és bőség szimbólumaként tartották számon, és az ünnepek alkalmával gyakran ajándékozták meg egymást ezzel a gyümölccsel.

A Hagyományos Kínai Orvoslásban is ősidők óta használják. Más citrusfélékhez hasonlóan a mandarin is hosszú múltra tekint vissza számos népi gyógyászati hagyományban, beleértve a hagyományos kínai és indiai orvoslást is. Az éretlen héj állítólag számos betegséget kezelhet, a csuklástól, köhögéstől, letapadt nyálkától, mellkasi fájdalomtól és emésztési zavaroktól kezdve a májzsugorodáson át a lépduzzanatig.

Ázsiából a világ minden tájára eljutott a történelem folyamán. A mandarint 1805-ben Kantonból hozták be Európába és Angliába. Végül a termesztés elterjedt a Földközi-tenger térségében és Olaszországban, ahová 1850-ben érkezett meg. Ekkoriban először New Orleansban, majd Floridában, később pedig Kaliforniában is ültettek mandarint.

A Vörös Mandarin illóolaj egy aranysárga, lágy illatú olaj, amelyet a vörös mandarin narancs héjából vonnak ki. A hideg sajtolásos eljárás segítségével, amely lehetővé teszi a benne lévő esszenciális olajok gazdag extrakcióját. A vörös mandarinolajat az érett gyümölcsből, a zöld mandarinolajat az éretlen gyümölcsből nyerik.

A mandarinfa akár a 7 méteres magasságot és szélességet is elérheti, és karcsú ágain tüskék vannak. A levelek keskenyek és ovális alakúak, apró, lekerekített fogakkal és keskeny szárnyas szárral.
A mandarin Délkelet-Ázsiában és a Fülöp-szigeteken őshonos. Leginkább Japánban, Dél-Kínában és Kelet-Indiában termesztik.
A mandarin illóolaj már nagyon régóta ismert, és sok termékben megtalálható – a kozmetikumoktól és kozmetikai termékektől kezdve az alternatív termékekig. Kellemes citrusos ízt kölcsönöz az édességeknek, a szénsavas italoknak, az alkoholos italoknak, jégkrémeknek, amelyekben ízesítőszerként használják.

A Vörös Mandarin illóolaj illata

A Vörös Mandarin illóolaj illata egyszerre édes és gazdag, ám mégis friss és tiszta. A mandarin édes citrusos jegyeihez képest a Vörös Mandarin illóolaj illata mélyebb és érettebb, emlékeztetve minket a nyári naplementében érő gyümölcsök édes, lédús aromájára. Egy illat, amely egyszerre nyugtat és energizál.

Illata miatt az egyik legnépszerűbb olaj a gyermekek körében.

Mi a különbség a Mandarin illóolaja és a Vörös Mandarin illóolaja között?

A mandarin illóolajat a mandarin narancs héjából nyerik, míg a Vörös Mandarin illóolajat a vörös mandarin narancs héjából nyerik. A Vörös Mandarin illóolaj édesebb és gyümölcsösebb illatú, mint a mandarin illóolaj. A Vörös Mandarin illóolajnak enyhébb a tónusa, és nem olyan erős, mint a mandarin illóolaj.

A Vörös Mandarin illóolaj azonban a mandarin illóolajnál enyhébb és finomabb illatú, ezért a gyermekek és a terhes nők számára biztonságosabb választás lehet.

A Vörös Mandarin illóolaj jótékony hatásai

Most pedig nézzük meg, milyen pozitív hatásokkal rendelkezik a Vörös Mandarin illóolaj.

Kérlek, vedd figyelembe, hogy az alábbi információk a Vörös Mandarin illóolajról származó hiteles forrásokon alapulnak, azonban az illóolajak használata nem helyettesítheti az orvosi kezelést.

Kezdődhet a relaxáció: A Vörös Mandarin illóolaj a jelentések szerint nyugtató hatású, és segíthet a feszültség és az érzelmi egyensúlyhiány esetén. [1].

Frissíti a testet: Az olaj tisztító képessége segíthet a különböző anyagok, például a túlzott só- és szennyezőanyagok vagy a húgysav eltávolításában. A különböző méreganyagok a verejtékkel, vizelettel és a normál kiválasztással távoznak a szervezetből. [2]

Segítség a cellulitisznél: Helyileg alkalmazva, masszázsolaj részeként is használható segítheti a narancsbőr elleni kezeléseket [3].

Tonizáló hatású: A mandarinolaj tonizáló hatású, amely tonizál és erősít. Segíthet a test minden funkciójának összehangolásában és erősítésében. Ha a teste jól van hangolva, az hosszú távon egészségesebbé és boldogabbá teszi Önt.

A bőre szeretni fogja: A Vörös Mandarin illóolaj segíthet aknék, striák és hegek esetén. Mivel gyengéd, a kozmetikai termékek részeként általában nagyon jól tolerálható, és nem irritálja a bőrt. Képes lehet megelőzni a fertőzéseket az irritált bőrön, és megelőzheti a baktériumok és a gombák elszaporodását. Kiváló bőrápoló, mely segít fenntartani a bőr rugalmasságát és hidratáltságát, és elősegíti a pórusok tisztulását. [4]

Ellazít és elaltat: A Vörös Mandarin illóolaj az egyik olyan nyugtató szer lehet, amely megnyugtatja az elmét, és segíthet csökkenteni a feszültséget és áthangolni az érzelmi egyensúly hiányait. [5][5]

Nyugtató hatás: A Vörös Mandarin illóolaj belélegezése segít a stressz és a feszültség oldásában, és elősegítheti a jobb alvás minőségét.

Emésztéssegítő: A Vörös Mandarin illóolaj serkenti az emésztést, és segít enyhíteni a puffadást és a gyomorproblémákat.

Vörös Mandarin illóolaj

Hogyan használható a Vörös Mandarin illóolaj?

Források:

[1] https ://articles.mer­cola.com/sites/ar­ticles/archive/2019/01/0­3/tips-to-a-good-night-sleep.asp
[2] http ://naturalingre­dient.org/wp/wp-content/uploads/ten-causes-why-tangerine-oil-is-very-good-for-you--americanathle­ticinstitute.or­g .pdf
[3] https ://www.organic­facts.net/heal­th-benefits/essential-oils/health-benefits-of-tangerine-essential-oil .html
[4] https ://oureveryda­ylife.com/how-to-look-younger-at-60–5311345 .html
[5] https ://articles.mer­cola.com/herbal-oils/tangerine-oil .aspx
[6] JOHNSON, Jill R., Rachael L. RIVARD, Kristen H. GRIFFIN, Alison K. KOLSTE, Denise JOSWIAK, Mary Ellen KINNEY a Jeffery A. DUSEK. The effectiveness of nurse-delivered aromatherapy in an acute care setting. Complementary Therapies in Medicine [online]. 2016, 25, 164–169 [cit. 2021–7–1]. ISSN 09652299. Dostupné z: doi:10.1016/j­.ctim.2016.03­.006

A Vörös Mandarin illóolaj egy sokoldalú és hatékony olaj, amely számos célra használható. Ha még nem próbáltad, mindenképpen próbáld ki, és tapasztald meg a pozitív hatását!
Vörös Mandarin illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

MANDARIN – VÖRÖS – 100% TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT MANDARIN RED /
CITRUS RETICULATA

A mandarin illóolajat a mandarin narancs héjából nyerik, míg a Vörös Mandarin illóolajat a vörös mandarin narancs héjából nyerik. A Vörös Mandarin illóolaj édesebb és gyümölcsösebb illatú, mint a mandarin illóolaj. A Vörös Mandarin illóolajnak enyhébb a tónusa, és nem olyan erős, mint a mandarin illóolaj.

A Vörös Mandarin illóolaj azonban a mandarin illóolajnál enyhébb és finomabb illatú, ezért a gyermekek és a terhes nők számára biztonságosabb választás lehet.


error: Content is protected !!