fbpx

Szibériai Fenyő illóolaj: A zord és hideg északi erdőkben élő fák erejét és szívósságát tudod a saját otthonod melegébe varázsolni általa

Minőségi illóolajok

Updated on:

Szibériai Fenyő illóolaj – Szeretnél megismerkedni egy új illóolajjal, amely a természet csodáit hordozza magában? Akkor kövess minket a hófödte szibériai fenyvesek mélyére, ahol a Szibériai Fenyő illóolaj (Abies sibirica) titkait fedezheted fel! Ez az illóolaj nem csak a wellness világában hódít, de a bőrápolásban és az egészségmegőrzésben is egyre népszerűbb. De mitől olyan különleges a Szibériai Fenyő illóolaja? Tarts velünk, és ismerd meg!

A Szibériai Fenyő illóolaj történelme és eredete

A Szibériai Fenyő – ahogy a neve is mutatja – Szibéria hatalmas erdeiben őshonos. Az illóolajat a tűlevelek desztillációs eljárással történő lepárlásával nyerik ki. A fenyőolaj használata már évszázadokra nyúlik vissza: a helyi népek hosszú ideje ismerték és használták a fában rejlő jótékony hatásokat.

A fenyő fontosságát már az ősi keleti gyógyítók is ismerték, akik számára tűlevelei az egyik legerősebb chí-energiafokozónak számítottak. A belőlük nyert fenyőolajat melegnek és száraznak tartották, és különböző betegségek esetén alkalmazták[2].

A Szibériai Fenyő (Abies sibirica) egy magasra növő tűlevelű fa, amely ellenáll a zord szibériai körülményeknek. A nagyra becsült illóolajat a fenyőtűkből egy kíméletes eljárással, gőzdesztillációval nyerik ki.

A különböző fenyőfajok illóolajai hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az eukaliptuszolaj. A keverésükkel ezek a hatások megsokszorozódhatnak.

A Szibériai Fenyő illóolaj több száz bioaktív anyag természetes koktélja. A Camphene és a Bornyil-acetate nevű anyagot azonban kulcsfontosságú összetevőknek tekintik.

Szibériai Fenyő Illóolaj illata és aromája

A Szibériai Fenyő illóolaj illata északi erdők frissességét idézi. Az olaj karakteres, erős, de mégis kellemesen lágy, fás-balzsamikus illattal bír, amely hűvös, tiszta levegőre emlékeztet. Az aroma nyugtató és frissítő hatású, képes fellendíteni a hangulatot és csökkenteni a stresszt.

A Szibériai Fenyő illóolaj jótékony hatásai

A Szibériai Fenyő illóolaj számos jótékony hatással bír. Legismertebb tulajdonsága a légzőszervi rendszer támogatása, ennek köszönhetően kiváló választás megfázás, köhögés esetén. Segít tisztítani és frissíteni a levegőt, így allergia szezonban is hasznos lehet. Bőrápolásban is alkalmazható, segít hidratálni és revitalizálni a bőrt, valamint jótékonyan hat a zsíros, problémás bőrre is. Az aromaterápiában nyugtató, stresszoldó hatása miatt használják.

A fenyő tiszta illata az levegőt és az elmét egyaránt frissíti. Amikor szellemileg fáradt és idegileg kimerült, egy kellemes lökést és plusz energiát ad. Visszahozza az elméje egyensúlyát, visszaállítja az önbizalmát, hogy lendületesen megoldhassa az elhalasztott feladatokat.

Alapvető fontosságú: A szibériai fenyőolaj nagy előnye, hogy képes mérsékelni az idegkimerültség hatásait és feltölteni energiával. Ráadásul az illata is csodálatos. A világ számos aromaterapeuta szakembere számára nélkülözhetetlen alapanyaggá vált. [1,2]

Élettel teli haj: Viszkető korpa, túlzott hajhullás. A fenyőolaj megbirkózik ezekkel a betegségekkel is. Csak adjon hozzá belőle néhány cseppet a samponjához vagy hajpakolásához. A haja erős, friss és élettel teli lesz. [1] A tetvekkel és a tetvekkel kapcsolatos problémák esetén is jól használható.

A természetes kozmetikumok része: Friss illata és széles alkalmazhatósága miatt a fenyőolaj a természetes kozmetikumok gyakori összetevője. Megtalálható samponokban, szappanokban, arcmaszkokban, valamint különböző olajos szérumokban a normál, zsíros és problémás bőr számára egyaránt. [1,2]

A fertőzések elleni küzdelem: A fenyőolaj ereje nemcsak csodálatos illatában rejlik. Számos tanulmány rámutat a potenciális gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságaira. Légúti fertőzések, hólyaghurut, reuma és egyéb fizikai problémák esetén valódi segítséget jelenthet. [1,2]

A Szibériai Fenyő illóolaj valódi kincs, mely a természet és az egészség harmóniáját hozza el otthonodba. Ne hagyd ki te sem ezt az egyedülálló élményt, fedezd fel a szibériai fenyvesek friss, tiszta illatát, és tapasztald meg a fenyőolaj áldásos hatásait!
Szibériai Fenyő illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

FORRÁSOK:
[1] Alexander, V. S.; et al. Composition and Bioactivity of Lipophilic Metabolites from Needles and Twigs of Korean and Siberian Pines (Pinus koraiensis SIEBOLD & ZUCC. and Pinus sibirica DU TOUR). Chemistry and biodiversity 2017, (14), 1–15.
[2] Mojay, G. Aromaterapie pro léčení duše; alternativa: Praha, 2000.


SZIBÉRIAI FENYŐ – 100% TISZTA, TERMÉSZETES ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT PINE SIBERIAN / ABIES SIBIRICA

Illata friss, gyantás, fás, tűlevelű. Szellemi szinten enyhíti az idegkimerültség hatásait, helyreállítja az önbizalmat és feltölti az energiát.

  • Alkalmas idegkimerültség esetén
  • A korpásodás és a túlzott hajhullás problémájának lehetséges támogatója
  • Keresett a tetvesség és a tetvesség problémái miatt
  • Lehetséges támogatás fertőzések és gyulladások esetén

A fenyő tiszta illata az levegőt és az elmét egyaránt frissíti. Amikor szellemileg fáradt és idegileg kimerült, egy kellemes lökést és plusz energiát ad. Visszahozza az elméje egyensúlyát, visszaállítja az önbizalmát, hogy lendületesen megoldhassa az elhalasztott feladatokat.


error: Content is protected !!