fbpx

Százlevelű Rózsa illóolaj: Éld át a Rózsa királynőjének elbűvölő illatát, ami az egyiptomi uralkodók titkait őrzi

Minőségi illóolajok

Updated on:

Ma elvezetlek el téged egy olyan utazásra, mely során megismerheted a Százlevelű rózsa illóolajat, mely e gyönyörű virágokból nyerhető ki. Mikor legutóbb rácsodálkoztál egy rózsabokorra, elbűvölve a bimbók színpompájától, elmerengtél az illatuk varázsában? Hamarosan megtapasztalhatod ennek az illóolajnak a bámulatos erejét, amint feltárjuk történelmi hátterét, lenyűgöző illatát és lenyűgöző előnyeit.

A Százlevelű rózsa illóolaj történelmi háttere

A Százlevelű rózsa illóolaj használata messzire visszanyúlik az időben. Az első írásos említések szerint már az ókori Egyiptomban is ismerték és használták, ahol a nők a bőrük ápolására és illatosítására használták. Ezt követően az ókori Rómában és Görögországban is elterjedt, ahol elsősorban az illatos fürdővíz és parfüm alapanyagaként használták. A százlevelű rózsát elsősorban Észak-Afrikában és a Közel-Keleten termesztik, bár manapság már szerte a világban megtalálható.

A Százlevelű rózsa esszenciális olaj illata finoman tonizál, megnyugtatja és megerősíti a gondolatokat és a szívet. Segít ismét megtalálni a kényelmet, a harmóniát és a jó közérzetet. Érzelmi szinte a rózsa a szerelem virágának is tekinthető, amelyet Afrodité számára szenteltek fel, aki a görög mitológiában a szerelem a szépség és a termékenység istennőjeként szerepelt.

A görög költő, Szapphó a rózsát „a virágok királynőjének” nevezte. Finom lágy, varázslatos édes illata és jelentős terápiás értéke különleges szerepet biztosított számára az orvostudományban valamint az illatok tudományában az ókori perzsáknál, egyiptomiaknál, indiaiaknál, görögöknél és rómaiaknál egyaránt.

Az illóolajat a rózsa virágainak gőzdesztillációs eljárással vonják ki.

A Százlevelű rózsa illóolaj illata:

A Százlevelű rózsa illóolajának illata igazán lenyűgöző. Gazdag, mély, virágos, mégis finom – igazi rózsaillat, ami egy kis édes, fűszeres jegyet is magában hordoz. Az illata olyan, mintha egy friss rózsakertben járnál, ahol a virágok épp most nyíltak ki. Ez a rózsa összetéveszthetetlenül különleges illata, amely a szeretet, a bizalom és önmaga elfogadása felé vezeti.

A Százlevelű rózsa illóolaj előnyei:

A Százlevelű rózsa illóolaj számos előnnyel rendelkezik. Egyrészt a bőrápolásban kiváló, hiszen támogatja a bőr egészségét és segít a bőr hidratálásában. Emellett, mivel antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, kiváló segítség lehet bőrproblémák esetén, például ekcéma, pattanások vagy bőrgyulladás esetén. Végül, de nem utolsósorban, nyugtató hatású is, ami hozzájárul a stressz csökkentéséhez és az alvás javításához.

A rózsa illóolaj mentális és emocionális szinten hozzájárulhat a lelki egyensúly fenntartásához, segíthet a nyugodt, harmonikus, pihentető alvásban. Szeretetre, bizalomra és önmagunk elfogadására ösztönöz.

Csábító virágos illata miatt elismert afrodiziákum. Ha úgy érezzük, hogy nehezünkre esik hogy szeretni tudjuk magunkat, a rózsaolaj édes, szelíd békét hozhat, segít legyőzni a reménytelenséget, a szorongást és a gyászt, valamint visszaadja a hitet, hogy képesek leszünk újra szeretni. Harmonizál és javítja a hangulatot.

A rózsa illóolajat széles körben használják a kozmetikumokban is, ahol az egyik leggyakrabban használt összetevője a kenőcsöknek és krémeknek minden bőrtípusra, de különösen a száraz, érzékeny, érett és irritált bőrre.

Tedd meg az első lépést a Százlevelű rózsa illóolaj felé, és engedd, hogy magával ragadjon ez a csodálatos illat. Fedezd fel, milyen sokrétű és milyen előnyökkel járhat a használata! Az illat, a történelem és a pozitív hatások mind arra várják, hogy felfedezd őket.
Legyen a Százlevelű rózsa illóolaj a te új kedvenc természetes szépségápolási terméked!

A Százlevelű rózsa illóolaj hihetetlen illatával és lenyűgöző történelmi hátterével nem csak a szépségápolási rutinod tökéletes kiegészítője lehet, de igazi személyes wellness élményt is kínálhat, amely feltölt, frissít és harmonikus egyensúlyba hozza a lelkedet a testeddel.

Százlevelű rózsa illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.
FORRÁSOK:
NATIONAL ASSOCIATION FOR HOLISTIC AROMATHERAPY: HTTPS://NAHA.ORG/
ESSENTIAL OIL SAFETY, 2ND EDITION BY ROBERT TISSERAND AND RODNEY YOUNG
AROMATHERAPY FOR HEALTH PROFESSIONALS, 4TH EDITION BY SHIRLEY PRICE AND LEN PRICE

SZÁZLEVELŰ RÓZSA – 100% ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT ROSE / ROSA CENTIFOLIA

Gazdag és virágos, finom és édes, finoman savanykás és fanyar. Ez a rózsa összetéveszthetetlenül különleges illata, amely a szeretet, a bizalom és önmaga elfogadása felé vezeti.

A rózsa illóolaj mentális és emocionális szinten hozzájárulhat a lelki egyensúly fenntartásához, segíthet a nyugodt, harmonikus, pihentető alvásban. Szeretetre, bizalomra és önmagunk elfogadására ösztönöz.

Csábító virágos illata miatt elismert afrodiziákum. Ha úgy érezzük, hogy nehezünkre esik hogy szeretni tudjuk magunkat, a rózsaolaj édes, szelíd békét hozhat, segít legyőzni a reménytelenséget, a szorongást és a gyászt, valamint a hitet, hogy képesek leszünk újra szeretni. Harmonizál és javítja a hangulatot.


error: Content is protected !!