fbpx

Neroli illóolaj: Az aromaterápia királynője, a szépség és jólét gyöngyszeme

Minőségi illóolajok

Updated on:

Ebben a anyagban egy olyan illóolajra szeretnék rávilágítani, ami a wellness és szépségápolás szinte minden területén megtalálható: Ez a Neroli illóolaj. A narancsvirágokból kinyert olaj egyszerre nyújt mély relaxációt, támogatja az egészséget, és a bőrt is gyönyörűen ápolja. De honnan ered ez a csodás olaj és miért olyan értékes? Jöjjön most a Neroli illóolaj története és felhasználása!

A neroli illóolaj története

A Neroli illóolajat először a 17. században kezdték el használni.

Nerola egy kisváros Olaszországban, Lazio régióban, Rómától keletre, a Monti Lepini hegység lábánál található. A város neve az olasz „nerole” szóból származik, amely a Neroli illóolaj nevéből ered. A neroli illóolajat a narancsvirágból nyerik, és egyike a legnépszerűbb illóolajoknak a világon. A Neroli illóolajnak édes, virágos illata van, és számos célra használják, beleértve a kozmetikát, a parfümöt és az aromáteresápiát.

Nerola városa a 18. században vált ismertté, amikor Anna Marie Orsini, Nerola hercegnője népszerűsítette a Neroli illóolajat. A hercegnő maga is nagy rajongója volt a Neroli illóolajnak, és gyakran használta azt a saját szépségápolási rutinjában. A hercegnő népszerűsítette a Neroli illóolajat a barátai és a vendégei körében is, és hamarosan az illóolaj divatossá vált a római arisztokrácia körében.

Nerola városa ma is a Neroli illóolaj egyik legfontosabb termelője. Az illóolajat a városban található narancssátoskertekben termesztik, és a városban található számos parfümgyárban dolgozzák fel.

A Neroli olajat a Citrus aurantium fajtájú narancsfának a virágából gőzdesztillációval állítják elő. Ezt a növényt főként a Földközi-tenger partvidékén és Közép-Afrikában termesztik.

A Neroli esszenciális olajat a sevilla-i narancsfa illatos virágaiból vonják ki. Ez az örökzöld fa Délkelet-Ázsia azon kevés fái közé tartozik, melyek több mint egy esszenciát produkálnak: Neroli a virágból, és a keserű narancsolaj a termés héjából.

A neroli illóolaj illata

A Neroli illóolaj illata rendkívül különleges, édes és kissé fűszeres, citrusos jegyekkel. Az illatában egyszerre van jelen a narancsvirágok édessége, a mediterrán napfény melegsége és a trópusi citrusok frissessége.

A neroli illóolaj pozitív hatásai

A Neroli illóolaj számos jótékony hatása közül talán a legismertebb a stressz és szorongás csökkentésére gyakorolt hatása, valamint a hangulatjavító tulajdonsága. Ezen kívül a bőrápolásban is széles körben alkalmazzák, mivel segít a bőr egészséges kinézetének megőrzésében, elősegíti a sebgyógyulást és csökkenti az öregedés jeleit.

Emellett antibakteriális hatása révén a bőr tisztítására és a pattanások kezelésére is használható.

Fizikai szinten a Neroli esszenciális olaj ideális segítséget jelent testsúlya ellenőrzésekor. Hatással van az étvágyra, valamint kitűnő kiegészítő a relaxációhoz és az alváshoz.

Finoman gazdag, virágos édessége megnyugtat és eufória érzését biztosítja, míg kesernyés illata szintén ellazít. Nyugalmat és erőt ad, segít az elnyomott emóciók feloldásában. Segítségére lehet különféle mélyreható emocionális sebeknél és fájdalmaknál, melyek a reménytől és az örömtől fosztják meg az érintettet.

A Neroli esszenciális olaj érzéki és idegi szinten is hatásos. Illata támogatja az érdeklődőt a harmónia helyrehozása, megújítása, egyesítése utáni vágyában. Szintén segítségére van a test és lélek közötti meggyengült összeköttetés megújulásában.

“Hideg” természetének köszönhetően a neroliból készült illóolaj megszünteti a “keserűséget”. A rózsa, levendula és a mézfű esszenciákkal közösen a Neroli az egyik leghatásosabb a szív és a gondolatok megnyugtatására és stabilizálására.

Figyelmeztetés: Alkalmas aroma lámpákban, diffúzorokban és közvetlen belégzéssel történő használatra. Belsőleg a vonatkozó EU előírások szerint nem használható. Várandósság és szoptatás alatti használatát egyeztesse kezelőorvosával. Bőrfelületre megfelelő hígítás nélkül az alkalmazása nem javasolt. Minden esetben alkalmazzon próbát az esetleges allergiás reakciók elkerülésére. Gyermekektől távol tartandó!

Remélem, Kedves Olvasó, hogy ez a blogbejegyzés segített megismerned a Neroli illóolaj lenyűgöző tulajdonságait és történetét. Ne habozz tehát, próbáld ki magad is ezt a csodás terméket, és tapasztald meg a Neroli illóolajának jótékony hatásait!

Neroli illóolaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

Források:

  • Orchard, A., van Vuuren, S. 2017. Commercial Essential Oils as Potential Antimicrobials to Treat Skin Diseases. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
  • Sánchez-Vidaña, D. I., Po, K. K., Fung, T. K., Chow, J. K., Lau, W. K., So, P. K., Lau, B. W. 2017. Effects of Essential Oil Exposure on Salivary Hormone Concentration in Healthy Volunteers.

NEROLI – 100% ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT NEROLI / CITRUS AURANTIUM

A neroli aromája édes, virágos, meleg, gazdag, narancsos. Esszenciája megnyugtatja, és segít a mély emocionális sebeket begyógyítani.

Fizikai szinten a Neroli esszenciális olaj ideális segítséget jelent testsúlya ellenőrzésekor. Hatással van az étvágyra, valamint kitűnő kiegészítő a relaxációhoz és az alváshoz.

Finoman gazdag, virágos édessége megnyugtat és eufória érzését biztosítja, míg kesernyés illata szintén„ellazítja“. Nyugalmat és erőt ad, segít az elnyomott emóciók feloldásában. Segítségére lehet különféle mélyreható emocionális sebeknél és fájdalmaknál, melyek a reménytől és az örömtől fosztják meg Önt.

A Neroli esszenciális olaj érzéki és idegi szinten is hatásos. Illata támogatja Önt a harmónia helyrehozása, megújítása, egyesítése utáni vágyában. Szintén segítségére van a test és lélek közötti meggyengült összeköttetés megújulásában.


error: Content is protected !!