fbpx

ilang ilang olaj: A szerelmi bájital új formája, ami egyben egy egzotikus trópusi utazás is

Minőségi illóolajok

Updated on:

ilang ilang olaj – Távol, a déli szigetvilágban, ahol a nap forrón süt és a levegőt egzotikus illatok töltik meg, ott található az ilang ilang, vagy tudományos nevén a Cananga odorata. Az ebből a növényből készült illóolaj minden cseppjében a trópusi paradicsomot hordozza, és nem véletlenül van ennyire nagyra értékelve. Ma megtudhatod, hogyan lett ez a különleges illóolaj az aromaterápia sztárja, és miért lehet az életed része.

ilang ilang olaj Történelme

Az ilang ilang fa Indonéziában, Malajziában és a Fülöp-szigeteken őshonos, ahol a helyi népek évszázadok óta használják az illatos virágait. Fája akár 25 méter magasra is megnőhet, és nagy, illatos virágokat hoz.

A ilang ilang olaj a Ylang Ylang fa virágaiból nyerik. A virágokat összegyűjtik, és gőzdesztillálják. A gőzdesztilláció során a virágokat vízgőzzel melegítik, és a gőzben lévő illóolajok kicsapódnak, miközben megőrzik varázslatos, egzotikus illatukat.

Az Ylang Ylang az egzotikus virágok királynőjeként is ismert, mivel a virágokból nyert olajat gyakran használták a maláj esküvőkön a menyasszony ágyának díszítésére, a szerelmi szenvedély előhívása érdekében.

Pár érdekes mítosz és történet a ylang-ylang virággal és olajjal kapcsolatban:

  • Egy régi indonéz mítosz szerint a ylang-ylang fa egy varázsló fájának a maradványa. A varázsló egy hatalmas erővel bíró varázsló volt, és a fát használta arra, hogy varázslatait elkészítse.
  • Egy régi Fülöp-szigeteki mítosz szerint a ylang-ylang fa egy szerelmespár fa. A szerelmespár egy háborúban halt meg, és a istenek a ylang-ylang fát hozták létre a szerelmük emlékére.
  • Egy régi maláj mítosz szerint a ylang-ylang fa egy istennő ajándéka volt az embereknek. Az istennő azt mondta, hogy a ylang-ylang illata segít az embereknek megtalálni a békét és a nyugalmat.

A ilang-ilang virág és olaj gyakran szerepel az ázsiai kultúrák mitológiájában és folklórjában. A ylang-ylang a béke, a nyugalom, a szerelem és a szépség szimbóluma.

ilang ilang olaj illata

Az ilang ilang olaj egzotikus, édes és enyhén fűszeres illattal rendelkezik, amit gyakran használnak parfümökben és szappanokban. Az illatát nehéz más illatokhoz hasonlítani, de az biztos, hogy amint megszagolod, sosem felejted el. Virágos, édes, balzsamos, mámorító és enyhén fűszeres aromája megnyugvást, eufóriát hoz, valamint fokozza az érzékiséget.

ilang ilang olaj pozitív hatásai

Indonéziában az újdonsült házasok ágya mellé gyönyörű ylang-ylang virágokat helyeznek. Az olaja a parfümkészítők számára az egyik legfontosabb alkotóelem. Egzotikusan fűszeres édessége az olyan keverékek virágos kiegészítője, melyek önmagukban jellegtelenek és unalmasak lennének.

Az ilang-ilang esszenciális olaj képes ellazítani és felemelni, érzéki aromája afrodiziákum. Különösen hasznos azoknak az embereknek akik frigiditással és impotenciával küzdenek. Ideális abban az esetben is, amikor a szexuális érzéseket és viselkedést kétségek, szorongás és visszahúzódás gátolja.

A jázmin olajhoz hasonlóan segít személyiségünk emocionális egyensúlyának létrehozásában. Megújítja az önbizalmatMegnyugtat, valamint egyidejűleg segít összpontosítani, elősegíti a meditációt és a belső megújulást.

Az ilang-ilang olaj nem mérgező, nem irritál, nem érzékenyít, és nincs fototoxikus hatása.

A ilang ilang olaj az egzotikus szigetvilág esszenciája egy üvegben. Hozd közelebb a trópusokat otthonodba, és engedd, hogy a természet e különleges ajándéka megsimogassa a lelkedet és az érzékeidet!
ilang ilang olaj vásárlásakor ügyelj arra, hogy mindig minőségi, tiszta olajat vásárolj.

YLANG YLANG (ilang ilang) – 100% ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT YLANG YLANG / CANANGA ODORATA

Virágos, édes, balzsamos, mámorító és enyhén fűszeres aromája megnyugvást, eufóriát hoz, valamint fokozza az érzékiséget.

Az Ylang-Ylang esszenciális olaj képes ellazítani és felemelni, érzéki aromája afrodiziákum. Különösen hasznos azoknak az embereknek akik frigiditással és impotenciával küzdenek. Ideális abban az esetben is, amikor a szexuális érzéseket és viselkedést kétségek, szorongás és visszahúzódás gátolja.

A jázmin olajhoz hasonlóan segít személyiségünk emocionális egyensúlyának létrehozásában. Megújítja az önbizalmatMegnyugtat, valamint egyidejűleg segít összpontosítani, elősegíti a meditációt és a belső megújulást.


error: Content is protected !!