fbpx

A Spagyria titkai: Az alkímia elfeledett ősi bölcsessége és a modern technológia

Minőségi illóolajok

Updated on:

Alkímia és Spagyria: Az elmúlt években egyre többen fedezik fel maguknak a hagyományos gyógymódokat, és térnek vissza a természetes gyógynövényekhez. Mégis, néhány régi gyógyításban használt módszer kevéssé ismert, pedig hatalmas titkokat rejt. Az egyik ilyen az alkímiából született Spagyria, amely nem csak a testet, de a lelket is jobbítja. Kísérj el ezen a csodálatos utazáson, amelyen feltárjuk a Spagyria hihetetlen világát!

A Spagyria története

A Spagyria-t az ókori Egyiptomban, Babilonban és Indiában is használták már. Az ókori görögök és rómaiak is ismerték a Spagyria-t. A Spagyria-t a középkorban is használták, de a 17. században a modern orvostudomány megjelenésével háttérbe szorult.

A Spagyria története a középkorban csúcsosodik ki, amikor az alkímia virágkorát élte. A szó maga a „spao” (szed, válogat) és „ageiro” (összegyűjt, kombinál) görög szavak összevonásából ered, ami a folyamat lényegét fejezi ki. A Spagyria alapgondolata az, hogy a növényekben gyógyító anyagok találhatók, amelyeket elkülöníthetők a növény többi részétől, és tiszta formában használhatók fel a betegségek kezelésére.

Az első írásos említése a 16. században tűnt fel, amikor a német orvos, Paracelsus használta a kifejezést, aki maga is alkalmazta és fejlesztette ezt a gyógymódot. Az ő elmélete szerint a Spagyria az egyensúlyt hozza vissza az emberi szervezetbe, harmóniát teremtve a test, az elme és a lélek között.

Paracelsus orvos, filozófus, alkimista 482 éve, 1541. szeptember 24-én halt meg, aki különleges jelenség volt az orvoslás történetében: fittyet hányt a kánonra, a tekintélyekre, jelmondata is ez volt:
Ne légy más, ha önmagad is lehetsz”.

A hagyomány szerint a Spagyria módszereit a bölcsek köve kutatásának részeként használták, azzal a céllal, hogy előállítsanak egy univerzális gyógyszert, amely minden betegséget gyógyít.

Spagyria módszerei és eljárásai

A Spagyria folyamatában a gyógynövényeket először szétválasztják alkotóelemeikre – ez az erjedés és a destilláció folyamata. Aztán a maradékot elégetik és hamuvá teszik. Végül az eredeti alkotórészeket – „a sót, a ként és a higanyt„* – újra összekeverik, ezzel létrehozva a gyógyító esszenciát.

Ez a módszer különleges, mert minden egyes lépése során megőrzi a növény összes tulajdonságát. A só a növény testét, a kén a lelkét, míg a higany a szellemét jelképezi.*

*A higany használata a Spagyriában nem fizikai értelemben vett higanyra utal, hanem a növény lelkét vagy éteri esszenciáját jelenti. Az alkímiában a higany, kén és só szimbolikus jelentéssel bír.
– A „higany” a növény életesszenciáját vagy spiritusát,
– a „kén” a növény lelkét vagy érzelmi esszenciáját, míg
– a „” a növény testét vagy fizikai esszenciáját jelképezi.
Ezeket az esszenciákat vonják ki a növényből a spagyria folyamatában.
Nem szabad összekeverni ezt a szimbolikus jelentést a tényleges, fizikai elemekkel. A történelem során sem és manapság a spagyriai gyógyszerek elkészítése során sem használnak mérgező higanyt, és a folyamat végén semmilyen mérgező anyag nem marad a termékben.
FONTOS MEGJEGYEZNI, hogy:
Az alkímiában a higany, kén és só szimbolikus jelentéssel bír.

Spagyria napjainkban

A Spagyria ma is alkalmazott módszer, különösen az alternatív területeken. Természetes esszenciái segítségével segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, és segít helyreállítani az ember belső egyensúlyát.

Az újjászülető érdeklődés a Spagyria iránt azt jelzi, hogy egyre többen keresnek természetközeli, hagyományos módszereket a betegségek megelőzésére és az egészség megtartására, visszaállítására.

A Spagyria még mindig életben van, és mindannyiunk számára sokat nyújthat, ha nyitottak vagyunk rá.

Emlékezz, az egészség nem csak a testi jóllétet jelenti !

A Spagyria ötvözi az anyagot és a szellemet, és ezzel olyan mély jobbító hatást tesz lehetővé, amely a teljes lényre kiterjed.

Ha érdekel ez a téma részletesebben, akkor vesd bele magad ebben az ősi tudományba, és fedezd fel a Spagyria egyedi hatalmát! – ezeket a módszerek használják a Minőségi illóolajok és a Carbon Elixír gyártási folyamataiban is – nézd meg itt!

Források:

  1. „Paracelsus: An Introduction to Philosophical Medicine in the Era of the Renaissance” – Walter Pagel
  2. „Spagyrics: The Alchemical Preparation of Medicinal Essences, Tinctures, and Elixirs” – Manfred M. Junius
  3. „Ki volt Paracelsus?” – Szerző: Cultura-MTI / 2016. október 9. A Cultura Magazin cikke.

error: Content is protected !!