fbpx

Fehér Rózsa illóolaj: A romantika, az öröklét és szépség esszenciája

Minőségi illóolajok

Updated on:

Üdvözöllek a blogunkban, ahol ma a fehér rózsa illóolajnak (Rosa alba) és annak csodálatos tulajdonságainak világába vezetlek el. A fehér rózsa egy ikonikus virág, amely már évszázadok óta az emberiséget lenyűgözi szépségével és illatával. Az illóolaj formájában pedig még több előnyt és élményt nyújt. Kövesd a továbbiakban ezt az izgalmas utazást, amely során megismerkedhetsz a fehér rózsa illóolaj történetével, illatával és rendkívüli hatásaival.

A Fehér Rózsa illóolaj történelme és termesztése:

A virágok királynője a civilizációkban

A rózsa szépsége és illata ősidők óta kíséri az emberiséget. Már a 4000 évvel ezelőtti agyagtáblákon is találunk utalásokat a díszcserjék termesztésére. Rózsát termesztettek Egyiptomban, Abesszíniában, Altaj környékén, Perzsiában, Indiában és sok más helyen. Rómában vagy Kínában a rózsa a nemesség kiváltsága lett. Pompejiben a Kr. u. 1. századból találtak egy ülő, rózsákkal díszített nő bronzszobrát. Az ókori Egyiptomban a ritka növényfajok közé tartozott. Leginkább Perzsiában tisztelték, ahol hatalmas kertekben nőtt, és sokan jöttek ide, hogy élvezzék végtelen szépségét. Perzsiából származik a százlevelű rózsa (Rosa Centifolia), amely a rózsaolaj forrása. Kétezer évvel ezelőtt a görög költőnő, Szapphó a rózsát a virágok királynőjének nevezte.

Ahogy látjuk a fehér rózsa illóolajnak gazdag történelme és kultúrája van. A rózsák általánosan szimbolizálták a szépséget és a szerelmet. Az ókori görögök és rómaiak is értékelték a rózsák különleges illatát és azokat különleges alkalmakkor, például lakomákon és esküvőkön használták.

A bolgár Rosa alba illóolajat friss virágszirmokból vízgőz-desztillációval nyerik ki. Az előállítása különlegesen sok alapanyagot igényel, hiszen 1 kilogramm Rosa Alba illóolajhoz körülbelül 6–7 tonna friss virágra van szükség, és a hozama csak feleannyi, mint a Rosa damascena – Damaszkuszi Rózsa illóolaj alapanyagáé. A fehér rózsa illóolaj ezért is, az illóolajok egyik királynője.

A minőségi illóolajok előállításának fő forrásai ma a Rosa damascena, a R. centifolia, a R. gallica és ezek hibridjei. Az R. damascena legfontosabb termesztője Bulgária, és a „damaszkuszi rózsa“ elnevezés egészen a keresztes háborúk idejére nyúlik vissza.

A fehér rózsa illóolaj illatélménye:

A fehér rózsa illóolaj illata lenyűgöző és bámulatos. Friss és virágos jegyekkel rendelkezik, amelyek közvetlenül a rózsakertekbe repítenek. Az illat finom, romantikus és érzéki, ami fokozza a boldogság és a szeretet érzését. A fehér rózsa illatában érezhető az elegancia és a harmónia, amely magával ragadja az érzékeket.

A Rosa alba vagy fehér rózsa illóolaj az egyik legritkább és legdrágább illat a luxus-parfüméri­ákban. Lágy és érzéki, édes bársonyos illata a lehető legjobb választás a különleges rituálékhoz, a finom és érzékeny bőr ápolására. A fehér rózsát a finomabb, visszafogottabb illatokat keresők kedvelik.

A Fehér Rózsa illóolaj használatának pozitív hatásai:

  • Bőrápolás és szépségápolás: A fehér rózsa illóolaj kiválóan alkalmas a bőrápolásra és szépségápolásra. A magas antioxidáns tartalom segít megvédeni a bőrt a káros szabad gyökök okozta károsodástól, így hozzájárulva a bőr fiatalos megjelenéséhez és a ráncok csökkentéséhez. A fehér rózsa illóolaj hidratáló és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, segítve a bőr hidratáltságának megőrzését és a gyulladások enyhítését.
  • Hangulatjavítás és stresszcsökkentés: A fehér rózsa illóolajnak kiegyensúlyozó és nyugtató hatása van. Az illatának inhalálása vagy aromaterápiás alkalmazása segít ellazítani az elmét, csökkenteni a stresszt és javítani a hangulatot. A romantikus és érzéki illatával emellett segít fokozni a szeretet és boldogság érzését.
  • Alvássegítő és pihentető hatás: A fehér rózsa illóolaj nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek javítani az alvásminőséget és elősegíteni a pihentető éjszakai pihenést. Egy kellemes illatú párnaspray vagy diffúzor használata a hálószobában segíthet ellazítani az elmét és könnyebben elaludni.
  • Elhalványítja az öregedés jeleit: Ennek az olajnak a hatása felbecsülhetetlen. A szépség- és testkezelések széles skálájára használják már ősidők óta. A bőrre gyakorolt pozitív hatásainak köszönhetően a fehér rózsaolaj nagyon hatékonyan képes regenerálni a szöveteket, természetes tonizálóként szolgálva a bőr sima és rugalmas állapotának megőrzésére. Segít semlegesíteni a szabad gyököket és jelentősen lassítja az öregedés jeleit. Alkalmazható sebek, égési sérülések kezelésére és csökkenti a duzzanatot.
  • A szerelem olaja – ajándék a nőknek: A szerelem-olaj­aként is ismert fehér rózsa illóolaj mélyreható hatással bír és elősegíti a nőiességet. Hatékonyan segíthet a menstruációs ciklus problémáin és enyhítheti a premenstruációs szindrómát. Jobban harmonizálhatja a reproduktív rendszert és szabályozhatja a hormonszintet. Jó segítség a fogamzási problémáknál, különösen, ha azok pszichés eredetűek. Elősegíti az anyaságot, felébreszti a gondoskodó ösztönt, és fontos olaj a menopauza időszakában lévő nők számára.
  • Pihenést és vonzerőt hoz: A fehér rózsa illóolaj érzéki virágos illata segít az érzelmi traumák enyhítésében. Érzelmileg viharos időszakokban érdemes használni, amikor az önbizalmat kell erősíteni, hogy jobban megbirkózzon a lelki fájdalommal, szorongással, veszteséggel vagy reménytelenséggel. A rózsa illata elmélyítheti az empátiát, bizalmat és közelséget adhat a párkapcsolatban, és Afrodiziákum hatásával, növelheti a kölcsönös fizikai vonzalmat.

A minőségi fehér rózsa illóolaj használata és élvezete igazi élményt nyújt.
Érezd magad friss virágok között, és használd a fehér rózsa illóolajat a szépségápolásban, a hangulatjavításban és a pihentető alvásban. Engedd, hogy a romantika és a gyógyítás varázsa átjárja életedet, és vásárolj minőségi terméket, hogy mindennapjaidat megkoronázd a fehér rózsa illatával!
Források:
International Journal of Essential Oil Therapeutics. (2019). Rosa alba L. – A Review on Ethnobotany, Phytochemistry, and Pharmacology. [Online] https://www.taylorandfrancis.com/journals/

FEHÉR RÓZSA – 100% ESSZENCIÁLIS OLAJ BEWIT ROSE WHITE / ROSA ALBA

A Rosa alba vagy fehér rózsa illóolaj az egyik legritkább és legdrágább illat a luxusparfüméri­ákban. Lágy és érzéki, édes bársonyos illata a lehető legjobb választás a különleges rituálékhoz, a finom és érzékeny bőr ápolására. A fehér rózsát a finomabb, visszafogottabb illatokat keresők kedvelik.

A szerelem olaja, ajándék a nőknek:
szerelem-olaja­ként is ismert fehér rózsaolaj mélyreható hatással bír és elősegíti a nőiességet. Hatékonyan segíthet a menstruációs ciklus problémáin és enyhítheti a premenstruációs szindrómát. Jobban harmonizálhatja a reproduktív rendszert és szabályozhatja a hormonszintet.[:b] Jó segítség a fogamzási problémáknál, különösen, ha azok pszichés eredetűek. Elősegíti az anyaságot, felébreszti a gondoskodó ösztönt, és fontos olaj a menopauza időszakában lévő nők számára.


error: Content is protected !!